logo

CHP’li Gençlerden Gamze Akkuş İlgezdi’ye Yoğun İlgi

CHP’li Gençlerden Gamze Akkuş İlgezdi’ye Yoğun İlgi

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi CHP’li gençler ile kahvaltıda buluştu. Deniz Gezmiş doğum gününde anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri hazırlığı içinde bulunan CHP gençliği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. CHP’li gençlerin kahvaltısına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Gamze Akkuş İlgezdi’nin de aralarında olduğu CHP 1. Bölge Milletvekili aday adayları, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Kalender Özdemir, Belediye Meclis üyeleri katıldı.

Alican Aykaç başkanlığındaki CHP Ataşehir Gençlik Örgütü tarafından düzenlenen ve komşu ilçelerin CHP’li gençlerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi, bugün büyük bir karanlık içinde olunduğunu belirterek; “Bu karanlığı aslında en çok siz, gençler hissediyorsunuz. Laik, bilimsel eğitim hakkınız çoktan elinizden alındı. Kendi çocuklarına özel okullarda, dünya standartlarında eğitim verdirenler, bizim çocuklarımızı imam hatip liselerine mahkum etti” dedi.

Üniversitelerin bitirildiğini, iş bulmak için tek şansınız neredeyse CHP’li belediyeler, fabrikalar ya da maden ocaklarının kaldığının altını çizen Gamze Akkkuş İlgezdi, dönemi Nazi ve Hitler Almanya’sına benzeterek; Hitler Almanya’sının faşist rejime geçiş sürecinden örneklerin de yer aldığı gençlere yaptığı konuşmasında şu vurguları yaptı:

Üniversiteye gidemeyen çocuklarımızın durum daha da kötü. Genç erkeklerimiz, sürekli bir savaş tehdidiyle yaşatılıyor. Genç kadın arkadaşlarımız  namus bekçiler inin hedefi haline geldi.

Soruyorum size; kaçınız üniversitede okuyorsunuz? Kaçınız, memnun olduğunuz bir işte çalışıyorsunuz? Kaçınız geleceğe umutla bakıyorsunuz?

Atasehir_ chp_genclik_Gamze_akkus_ilgezdi-deniz _ gezmis_

Hitler, İşçilerin Ve Köylülerin Durumunu Düzeltemeye Geldi

Atasehir_ chp_genclik_Gamze_akkus_ilgezdi-deniz _ gezmis_3Hitler, Almanya’da 1933 yılı ocak ayında sandıktan çıkarak iktidara geldi. Alman halkına, işçilerin ve köylülerin durumunu düzelteceğine, barışı koruyup, güçlendirileceğine söz vererek oy istedi. İktidara gelince ilk iş olarak parlamenter denetimin dışında çıktı. Yani, yasal bir darbe yaptı.

İktidara geldikten bir ay sonra, Şubat 1933’de, hükümetinin eleştirilmesini yasakladı. Alman sol örgütlerin gösteri, toplantı ve basın özgürlüğünü askıya alan acil bir kararname yayınladı.

Şubat sonunda akli dengesi bozuk bir Hollandalı, Alman Parlamentosu Rayştag’ı ateşe verdi.

Muhaliflerin üzerindeki baskıların artmasına neden olan bu yangını, Nazilerin Hücum Kıtaları gerçekleştirmişti. Aynı gece, önceden hazırlanan listeler esas alınarak, 10.000’e yakın komünist, sosyalist ve ilerici tutuklandı. Bütün muhalif basın ve birçok sosyalist gazete yasaklandı. Basın ve toplantı özgürlükleri askıya alındı. Ardından Alman Komünist Partisi’nin 81 milletvekilinin mazbatası iptal edildi. Buna kimse itiraz edemedi. Naziler, iki yıl içinde bütün siyasi partileri yasakladılar.  4000’den fazla insan öldürdüler. 318.000 muhalifi tutukladılar. 20 Mart 1933’te de ilk toplama kampını kurdular.

TBMM By Pass Edildi

Meclis AKP’li çoğunluk tarafından by pass edildi. Bugün, Meclis iç tüzüğü yok sayılıyor. Her türlü hukuksuzluk toplumun gözü önünde gerçekleştiriliyor. TBMM’de çıkacak olan polis yasası ile tüm toplumsal muhalefet susturulacak.

Eğer önseçimden çıkarsam, CHP’yi iktidara taşımak için sizlerle birlikte sokak sokak, okul okul çalışacağım.

Sesiniz, sözünüz olacağım. Sesinizi, sözünüzü partiye hakim kılmak için uğraşacağım.

Biz 7 Haziranda AKP’yi iktidardan kovamazsak, 8 Haziran’da çocuklarımızın suratına bakmakta zorlanacağız.

SİZE TEKLİFİM;

Elele, hep birlikte partimizi iktidara taşımak için sokağa çıkmak! Sizleri tanıdığıma, sizlerle birlikte olduğuma çok memnun oldum.

Biliyorsunuz, bugün Deniz Gezmiş’in doğum günü. Bugün, insanlığa karşı bir umudumuz varsa, Deniz’den kalan cesaret, yiğitlik ve isyanın mirasıdır bu.

Son söz olarak “Vatan, onu parsel parsel satanların değil, uğrunda dar ağacına gidenlerin vatanıdır” diyorum.

Hep birlikte Deniz Gezmiş Parkı’na giderek insanlığa bıraktığı miras için Deniz’e teşekkür edelim.

Gamze Akkkuş İlgezdi’nin teklifi üzerini kahvaltı sonrası bir grup CHP’li genç adının verildiği Mustafa Kemal’deki parkta bulunan Deniz Gezmiş Heykeli’ne yürüdü.

Yürüyerek Deniz Gezmiş Parkı’ndaki heykeli önüne gelen Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP’li gençler Bir dönem gençlik hareketinin öncüsü Deniz Gezmiş’i anarak doğum gününü kutladılar.

Atasehir_ chp_genclik_Gamze_akkus_ilgezdi-deniz _ gezmis_6

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ