logo

CHP’li Gürsel Tekin, TÜİK’e Başkan Dayanmıyor!

CHP’li Gürsel Tekin, TÜİK’e Başkan Dayanmıyor!

CHP’li Tekin, TÜİK’e Başkan dayanmıyor! Anlaşılan, son dönemlerde açıkladığı veriler ve kaybettiği güven ile tartışmalara konu olan TÜİK’e artık, AKP’de güvenmiyor” dedi.

TÜİK‘e, artık AKP‘nin de güvenmediğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “TUİK’e bir önerim var. Bir sonraki dönem enflasyon ve işsizlik rakamlarında herhangi bir veri açıklamayın. Neyi açıklarsanız açıklayın sizi atayanları da memnun edemiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Tekin, TÜİK’e Başkan dayanmıyor! Anlaşılan, son dönemlerde açıkladığı veriler ve kaybettiği güven ile tartışmalara konu olan TÜİK’e artık, AKP’de güvenmiyor” dedi.

Tekin,“sıkıntı, liyakat sisteminin bitmesinden geliyor. Gelenek kalmadı, hafıza kalmadı. Deneme-yanılma yöntemi ile başkan atıyorlar. Onun yakını bunun yakını, tecrübe yok, birikim yok. Eğer siz, verileri doğru bir şekilde toplayıp, doğru bir şekilde yayınlayamıyorsanız, o zaman hangi rakamı açıklarsanız açıklayın kimseyi memnun edemezsiniz” dedi.

TÜİK’in açıkladığı rakamların uzun bir süredir Türkiye’de sorgulanır hale geldiğini belirten Tekin, rakamlarla sokaktaki, pazardaki ve çarşıdaki rakamlar arasında ciddi farklar var. Ekonomiye yön veremeyen siyasi iktidar, TÜİK’e yön vermektedir. Siyasi baskı ve yönlendirmelerle veri açıklayan TÜİK’e güven hızla düşmektedir. Bu durum yeni yönetim sisteminin bir sonucudur.

Türkiye ekonomisine ilişkin rakamların şaibeli olmasına kanıt olarak en son açıklanan istihdamdaki düşüş ile işsizlikteki azalışı gösteren Tekin, şöyle konuştu; TÜİK Başkanını iki ayda bir değiştirerek gerçekleri gizleyemezsiniz. En iyisi TÜİK kapatın, siz de kurtulun bizde kurtulalım” dedi

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ