logo

CHP’li Yalova Belediyesi Vekaleten Ak Parti’ye Geçti

CHP’li Yalova Belediyesi Vekaleten Ak Parti’ye Geçti

CHP’li Vefa Salman’ın başkan olduğu Yalova Belediyesi, Belediye Başkanı Salman’ın görevden uzaklaştırılmasından sonra belediye meclisinde yapılan seçimle Ak Parti’ye geçti.

Yalova Belediye Meclisinde yapılan ilk iki turda sonuçlanmayan seçimde, üçüncü turda 17 oy alan AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici belediye başkanı seçildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden uzaklaştırılmasının ardından boşalan başkanlık makamına AKP Mustafa Tutuk seçildi. Tutuk 3. turda kullanılan 30 oyun 17’sini alarak vekaleten Yalova Belediye Başkanlık koltuğuna oturdu.

Yalova Belediyesi’nde, muhasebe bölümünde çalışan ve yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolan Reşat Elgin’in Denizli’de yakalanmasının ardından soruşturma genişletilmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Tek maddelik seçim gündemiyle toplanan Yalova Belediye Meclisinde AKP grubundan Mustafa Tutuk, CHP’den ise Yavuz Bingöl başkan vekili olarak aday gösterildi. Yasa gereği kapalı zarf usulü ile yapılan oylamanın 1. ve 2. turlarında aranan 20 oya hiçbir aday ulaşamadı.

Bunun üzerine 3. turda salt çoğunluğu alan adayın başkan vekili seçileceği belirtilerek oylama yapıldı. 30 meclis üyesinin 17’sinin oyunu alan AKP’nin adayı Mustafa Tokat başkan vekilliğine seçildi.

CHP’nin adayı Yavuz Bingöl ise 13 oyda kaldı. Böylece 2014 yılında CHP’ye geçen ve 2019 mahallî seçimlerinde de yeniden CHP’nin kazandığı Yalova Belediyesi 6 yıl aranın ardından yeniden AKP’ye geçmiş oldu.

MUSTAFA TUTUK KİMDİR?

Vekaleten Yalova Belediye Başkanı seçilen Mustafa Tutuk 1973 Yalova’da doğdu. Yalova Lisesi’ni bitirdikten sonra 2014 Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tanıtım Medya bölümünü bitiren Tutuk, halen Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisidir.

Mustafa Tutuk, 3 dönem AKP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem Yalova İl Yönetim Kurulunda Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı ve son olarak da 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, Ak Parti Yalova Belediye Meclisi üyeliğine seçildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ