logo

CHP’Lİ YARKADAŞ: ÇOCUK TACİZLERİ ARAŞTIRILSIN

CHP’Lİ YARKADAŞ: ÇOCUK TACİZLERİ ARAŞTIRILSIN

baris_cocukCHP’den çocuk tacizleri için araştırma önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, çocukların cinsel istismarından açılan dava ve karar sayısına dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye’de 2006 yılında çocukların cinsel istismarı nedeniyle açılan dava sayısının 2 bin 414, verilen toplam karar sayısının ise 3 bin 778 olduğunu söyledi. Yarkadaş, “2015 yılında ise aynı nedenle açılan dava sayısının yaklaşık yüzde 700’lük bir artışla 16 bin 957’ye yükseldiğini, bunun (24 bin 983 toplam kararın)  yüzde 55.9’unda (13 bin 968) mahkumiyetle sonuçlandığını” kaydetti.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“ADIYAMAN’DAKİ SKANDAL İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI TALEBİ”

“Geçtiğimiz aylarda Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’de meydana gelen skandalın ardından bu kez de Adıyaman’nın Gerger ilçesinde benzer bir skandal yaşanmıştır. İki olayın benzerlikleri yerel bir sitenin haberi yapması ile başlayıp; üstünü örtme telaşı, denetimsizlik ve suçun üstüne örtme üzerine kurulmuştur. Haberi yapan Fırat Gerger haber sitesinin editörü Özgür Boğatekin’in evi gece polislerce basılıp haberi silmesi istenmiştir. Olayın tarafımızca gündeme getirilmesinden sonra mahkeme yasak kararı koymuş, haber yapan internet sitesinin ilgili linklerine erişim engeli getirilmiş ve son olarak haberi gündeme getiren www.gergerfirat.com adlı haber sitesi kapatılmıştır.”

‘3 AYDA 3 TAYİN’

“Cinsel istismarın zanlısı okul hademesinin bir tarikat tarafından korunduğu, 3 ay gibi çok kısa bir zaman diliminde 3 kez tayin olması ve kamu görevlileri tarafından olayın üzerinin kapatıldığı iddiaları kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Yine istismar olaylarının yaşandığı esnada okul müdürü olan M.K.’ye adeta ödül verilerek Gürcistan Batum Türk Lisesi’ne atandığı ortaya çıkmıştır. Bu okulun Maarif Vakfı’nın yurtdışındaki ‘açılan ilk okulu’ olması da ayrıca dikkat çeken bir husustur.”

‘ÇOCUKLARIMIZA YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK…’

“Gerger halkı yaşanan gelişmelerden dolayı oldukça tedirgin ve huzursuz bir şekilde olayın aydınlığa kavuşmasını beklemektedir. Tüm Gerger halkı gibi ülkemizde de yaşanan skandalın boyutlarının detaylarıyla ortaya çıkarılması talebi en üst seviyededir. Şu unutulmamalıdır ki; böylesine bir olayın aydınlatılamaması, bir takım kişilerin korunup-kollanması ve üzerinin örtülmesi geleceğimiz olan çocuklarımıza yapacağımız en büyük kötülüktür. Anılan sebeplerden dolayı Adıyaman’ın Gerger ilçesinde meydana gelen elim istismar olayın incelenmesi, mutlak çerçevede uzmanlardan görüş alınması ve tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla Anayasanın 98 inci, İçtüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ