logo

CHP’lilerden Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e Ret

CHP’lilerden Mustafa Kemal ve Aşık Veysel’e Ret

CHP’li üyeler, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Kayışdağı ile İnönün planlarının İBB’deki görüşmelerinde ret oyu kullandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

1.75 ve 2 emsal ile 10 – 12 kat sınırlaması ile Ak Partili üyelerin oyları ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu kabul edilen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nı bölgenin sorununu çözmekte yetersiz bulan CHP’li üyeler ret oyu kullandı.

MUSTAFA KEMAL – AŞIK VEYSEL, KAYIŞDAĞI-İNÖNÜ PLANI İBB’DEN GEÇTİ

Ak Partili üyelerinde oyları ve oy birliğiyle geri çekildiğinden daha düşük emsalle kabul edilerek komisyondan geçen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın İBB Meclisi görüşmeleri sonrasında yapılan oylamada, yine Ak Partili üyelerin oyları ile kabul edilerek, Meclisten geçti.

Alınan bilgiye göre, daha önce gündemden çekilerek düzeltilmek amacıyla müdürlüğüne gönderilen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın emsali daha da düşürülmüş olarak tekrar meclise geldiği oylamada CHP’li üyeler ret verdi.

CHP’Lİ ÜYELERDEN “RET”

Daha önce 2 Emsal olarak meclise gelen, emsalde iyileşme talebi ve beklentisi ile geri gönderilen plan, emsal 1,75’e düşürülerek İBB Meclisine getirildi. Bunu üzerine, emsal ve kat sınırlamasına itiraz ettiklerini ifade eden, planla ilgili görüşlerinin olumsuz olduğunu dile getiren CHP’li üyeler,  Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın oylanması sırasında “Ret” oyu verdiler.

BU DEĞERLERLE BÖLGENİN SORUNU ÇÖZÜLEMEYECEK

2 yıl önce 10 kat ve 2 Emsal (E) ile meclise gelen bölgenin planını içeren dosyanın “bu değerlerle bölgenin sorunu çözülemez” gerekçesi ile CHP ve Ak Partili üyelerin oyları ve “oy birliği” ile  Planlamaya iade edildiği belirtiliyor. Aylardır bekleyen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı dosyasındaki değerleri daha da düşürülerek komisyondan geçip İBB Meclisi’ne sevk edildi. Plan, oylanarak Ak Partili üyelerin evet oylarıyla kabul edildi. CHP gurubu “bu emsalle bölgenin dönüşüm sorununun çözülmeyeceği” iddiası ile oylamada ret oyu kullandı.

PLANDAKİ EMSAL SORUNLARINI ÇÖZEMEYECEK

Bölge halkının, 2.5 Emsal olarak belirlenen Yenisahra Mahallesi’nin yanındaki, komşu mahaller Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planında ön görülen 1.75 ve toplulaştırma ile alınabilecek 2.00 Emsal’in sorunlarını çözemeyeceğini kaydederlerken, plandaki emsal ve kat sınırlamasına itiraz edeceklerini ifade ediyorlar. Ayrıca komşu ilçe Ümraniye’ye ye bağlı sınır mahallelerde emsalin (E) 3 olduğuna dikkat çekiliyor. Halkın bu görüşünü dikkate alan Cumhuriyet Halk Partili komisyon üyelerinin, 1.75 olan emsal ve 10 -12 kat değerlerindeki plana ret verdikleri ifade ediliyor.

KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ PLANINA DA RET

Öte yandan, yine CHP’li üyeler, yapılan düzenlemenin “bölge halkının sorunlarını çözmekte yetersiz kalacağı” gerekçesi ile Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri 1/5000 ölçekli İmar Planı’na da ret oyu verdikleri belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ