logo

CHP’nin 95’inci Yılı Kutlamasında ‘6 Ok’un Hikayesi’

CHP’nin 95’inci Yılı Kutlamasında ‘6 Ok’un Hikayesi’

CHP’nin 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutlaması Çelenk sunumu sonrasında Battal İlgezdi’nin de katıldığı Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’ndaki etkinlikte 6 Ok’un Hikayesi izletildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan CHP’nin 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutlama etkinlikleri Ataşehir’de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ataşehir’de CHP’nin Kuruluş Yıldönümü kutlamasına Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda etkinliklerine devam edildi.

CHP ATAŞEHİR İLÇE ÖRGÜTÜ ANKARA’DAKİ KUTLAMALARDA

CHP Ataşehir ilçe başkanlığı ve partililer Cumhuriyet Halk Partisi’nin 95’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında 09 Eylül 2018 Pazar günü Anıtkabir ziyareti ve sonrası CHP Genel Merkezi tarafından gerçekleştirilecek etkinliklere katılacak

6 OK’UN HİKAYESİ ÖZETLENDİ

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı, 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan CHP’nin kuruluş yıldönümü Ataşehir’de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda 6 Okun Hikayesi adıyla sunulan barkovizyn ile başlayan etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşundan bu güne hikayesi ve Kurucu Genel Başkan Mustafa Kemal’den bu güne liderlerin hikayesi özetlendi.

CHP ATAŞEHİR 'DE 95. YILINI KUTLUYOR

İTV Haber paylaştı: 8 Eylül 2018 Cumartesi

“6 OK’UN HİKAYESİ” HEYECANLANDIRAN BİR HİKAYE

İzlenen “6 Ok’un Hikayesi” sunumundaki anlatılanları katılımcıları heyecanlandıran bir hikaye olduğunun altını çizerek konuşmasına başlaya CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ülkemizin kuruluşuyla yaşıt ve özdeş olan Cumhuriyet Halk Patisi’nin kuruluş yıl dönümünün kutlandığını kaydederek, “100 yıla yaklaşan ömrü ile tarihsel sorumluluklar üstlenen ve bu gün de dimdik ayakta olan Ulu Çınar’ın kuruluşunun 95’inci yılını kutuluyoruz. Dünya siyasi partiler tarihini incelediğimizde, Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte siyasi işlevini sürdüren 4 siyasi partinin varlığını görüyoruz. Bunlar; İngiliz İşçi Partisi, Alman Sosyal Demokrat Parti ve ABD Demokrat Parti’dir. Ancak, buların hiç birinde Cumhuriyet Halk Patisi’nin tarihsel işlevini göremeyiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Patisi bir ülkenin küllerinin yeniden doğuşuna öncülük ve şahitlik yapmış kadroların kurduğu partidir” dedi.

ALTI OK, ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE VE KİMLİĞİMİZDEN ÖDÜN VERMEYİZ

CHP’nin laik cumhuriyeti kuran, ülkeyi çağdaş dünya ile yarıştıracak devrimleri yapan Kurtuluş Savaşının öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olduğuna işaret eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, bu gün CHP’nin sosyal demokrat kimlikle görevini sürdürmekte olduğu kaydettiği konuşmasında; “Son yıllarda ülkede yaşananlara karşı her üyenin öfkeli olması doğaldır. Biz tartışırız, kapalı devre yaşayan parti değiliz. Ülkeye halkına özgürlükçü demokrasiyi vaat eden parti kendi içinde dile getirilen her tepkiyi olgunlukla karşılar ve tartışır. Çünkü CHP’li olma kimliğimiz; yurt ve yurttaş ile özdeştir. Altı Okla simgelenen Atatürkçü düşünce ve kimliğimizden asla ödün vermeyiz. 100 yıla yaklaşan Cumhuriyetimizin son yıllarında bir önceki yıl aranır duruma geldiğini görüyoruz. 2000’li yıllarda başlatılan eğitimde aklın öncülüğünü ve çağdaş bilim değerlerini öteleyen anlayış hızlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

SİYASAL, LİYAKATTAN YOKSUN ATAMALARLA ÜNİVERSİTELER SUSTURULDU

12 Eylül 2010 Halk Oylamasında yapılan Anayasa değişikliği ile yargı kurumlarının iktidara bağlı olmasının sağlandığını, üst üste alınan kararlarla çağdaş bilim ve eğitimden uzaklaşıldığını ifade eden Hakkı Altınkaynak, dindar bir nesil yetiştirilmesi çabasına dikkat çekerek “Siyasal ve liyakattan yoksun atamalarla üniversiteler susturuldu ve siyasallaştırıldı. Basın özgürlüğü kısıtlandı. Yandaş basın, besleme basın yaratıldı. 15 Temmuz 2016 hain FETÖ kalkışmasından sonra ilan edilen OHAL uygulamaları ile ülkede bir çok kesime haksız ve hukuksuz uygulamalar yaşatıldı. Sinsi FETÖ örgütü ile ilgisi olmayan bir çok aydın işinden edildi.  Açlığa ve işsizliğe mahkum edildi. KHK ile yargı yolları kapatıldı. 24 Haziran 2018 seçimiyle ülke tek adam rejimine sokuldu. Tek adam uygulaması ve tüm yetkilerin tek elde toplanması, partizanca davranılması sonucu ülke ekonomisi büyük bir çöküntü yaşadı” dedi.

Dünyanın en köklü partileri arasında yer alan, en eski 4 siyasi partiden biri olan CHP’nin Ataşehir’deki 95’inci kutlama etkinliklerine CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile birlikte geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, önceki dönem PM üyesi, milletvekili Berhan Şimşek, CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak, Ataşehir Belediye 1. Başkanvekili Mustafa Kemal Aldoğan, Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der, Sadi Özata, Kalender Özdemir, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, CHP Ataşehir İlçe Gençlik Koları Başkanı Ezgi kuzucu, CHP Ataşehir İlçe ve mahalle yöneticileri ile partililer katıldı.

CHP’nin Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen 95’inci Kuruluş Yıl Dönümü etkinliği öncesinde kokteyl verildi.

CHP 95’İNCİ KUTLAMA ETKİNLİKLERİNE ANKARA’DA DEVAM EDİLECEK

Asırlık siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi 95’inci kutlama etkinliklerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Ataşehir CHP örgütü ve partilerin de yer aldığı CHP heyeti ilk olarak Kurucu Genel Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk koyacak.

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladıktan sonra heyet ikinci genel başkanları İsmet İnönü’nün mezarına çelenk bırakacak olan CHP Lider Kılıçdaroğlu, öğleden sonra da il başkanlarıyla bir araya gelecek.

Cumhuriyet Halk Partisi 95’inci kutlama etkinliklerine 9 Eylül günü saat 19.00’da ATO Congresium’da Zülfü Livaneli Korosu konser ve Sunay Akın gösterisi ile devam edilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ