logo

ÇOCUK KİTAP GÜNLERİ ATAŞEHİR MSKM’DE BAŞLADI

ÇOCUK KİTAP GÜNLERİ ATAŞEHİR MSKM’DE BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi’nin çocukların kitap okuma sevgisini geliştirmek için MSKM’de düzenlediği “5. Ataşehir Çocuk Kitap Günleri” çocuklarla yazarları buluşturuyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nin çocukların kitap okuma sevgisini geliştirmek için 28 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında düzenlediği “5. Ataşehir Çocuk Kitap Günleri”, Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde başladı.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde düzenlenen Çocuk Kitap Günleri ziyaretçileri; hikaye, roman, edebiyat, bilim, sanat ve fikir kitapları olmak üzere her yaş ve eğitim düzeyine hitap eden kitap ve yayına ulaşma fırsatı buluyor.

“Ataşehir’e Nasıl Hizmet Edebiliriz?”

Ataşehir Belediyesi olarak etkinlikleri düzenlerken “Ataşehir’in tamamına nasıl hizmet edebiliriz?” düşüncesi ve bölgenin kültürel olarak kalkınmasını hedeflediklerini kaydeden Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin hedefinin de bu olduğunu kaydederek; “Belediyemizce bu alanda ciddi yatırımlar yapılıyor. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kitap Günleri de bu etkinlik dizisinin bir parçası ve beşincisi. Ataşehir’in alışkın olduğu bir etkinlik bu. Ancak şöyle bir özelliği var etkinliğin; bu sene ilk defa kendi kültür merkezimizde organize ediyoruz bu etkinliği. Daha önce biliyorsunuz AVM’lerde düzenliyorduk. Sömestr şenliği çatısı altında düzenliyoruz etkinliği. Çocuk tiyatro festivali, atölyeler de bu şenliğin içerisinde.  Ataşehirli çocukların çağdaş dünyaya ayak uydurabilecek eğitim sürecine katkı sunabilecek, belediyenin de katkı sunarak; kaliteli bir eğitim sürecini desteklediği, nitelikli yetişmeleri, çağdaş ve demokratik dünyaya ayak uydurabilecek perspektif kazanabilmeleri amacıyla bu etkinlikleri organize ediyoruz” dedi.

“Etkinliklerimiz Kendi Kurumlarımızda”

Bu çalışmaların çok olumlu geri dönüşlerini ailelerden ve çocuklardan aldıklarının altını çizen Volkan Aslan, çok olumlu bir sene geçirdiklerini kaydederek; “Her şeyin sonucunu da net olarak görebildiğimiz bir sene. Çünkü etkinliklerimizi kendi kurumlarımızın içerisinde yapabiliyoruz. Ataşehir Çocuk Kitap Günleri de bu etkinliklerden biri.  Türkiye’nin en iyi çocuk yazarları ve yayınevleri yer alıyor” şeklinde konuştu.

“İmza Günlerinde 25 Yazar Ağırlayacağız”

Ataşehir Çocuk Kitap Günleri’nin 5.’sini düzenlediklerinin altını çizen Oben Özkal, 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edeceğini kaydederek; “Haftanın her günü saat 10:00 – 20:00 arası ziyaret edilebilecek. Mustafa Saffet Kültür Merkezimizde düzenlenen 5. Ataşehir Çocuk Kitap Günleri’ne katılan 37 yayın evimizin sayısı son dakika eklenenlerle 40 oldu. Etkinlik süresinde 25 yazar ağırlayacağız farklı günler ve farklı saatlerde. Yazarlarımızın imza günleri olacak. Yüzde 20 indirim var tüm kitaplarda. Vatandaşlarımız bu indirimlerden faydalanabilirler. Farklı indirimler de uygulanıyor. Kendi kültür merkezimiz olmasından ve etkinliği burada düzenlemiş olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Sayısı 40’ı bulan yayınevinin katıldığı 5.Ataşehir Çocuk Kitapları Günleri kapsamında hazırlanan stantlar 5 Şubat Pazar gününe kadar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

“Yazarlar Ataşehirli Çocuklarla Buluşuyor”

5.Ataşehir Çocuk Kitapları Günleri’nin ziyarete açık olacağı 9 gün süresince,  okurlar imza günlerine katılacak yazarlara kitaplarını imzalatma ve sohbet etme olanağı da bulurken, yazarlardan; Göktuğ Canbaba, Dilşad Çelebi, Ömür Kurt, Görkem Yeltan, Sevim Ak, Yiğit Bener, Burcu Aktaş, Aytül Akal, Aslı Özcan, Defne Ongun Müminoğlu, İbrahim Ünsal, Rıfat Batur, Meltem Kanoğlu, Aydın Arif, Cabir Alaçatlı, Erdem Seçmen, Handan Derya, Murat Aksoy, Nurgül Ateş, Alp Gökalp, Nilgün Ilgaz, Aydın Ilgaz, Renan Özdemir, Hafize Çınar Güner, Banu Bozdemir, Erdoğan Oğul Tekin ve Mustafa Balen imza günlerinde okurlarıyla bir araya gelecek.

5.Ataşehir Çocuk Kitap Günleri’ne Katılan Yayınevleri:

Can Çocuk Yayınlar, Doğan Egmot, İletişim yayınları, Aziz Nesin Kitapları, Kırmızı Kedi, Çınar, İş Kültür, Beta Kids, Yedi Yetmiş, Kelime Yayınları, Eksik Parça, Köprü Kitap, Çizmeli Kedi, Bilgi, Altın Çocuk, Epilson, Çikolata, O2, Tudem, Altınbaş, E.F.E, Martı, Sarisa, Delta, Erik, Yapı Kredi, Gün Işığı, Red Hause, ABM, Mavi Bulut, Beyaz Balina, Koridor, Mandolin, Go, Çiçek, Parson

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ