logo

ÇOCUK KİTAP GÜNLERİ CIVIL CIVIL

ÇOCUK KİTAP GÜNLERİ CIVIL CIVIL

Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ataşehirli çocukları kitap dünyası ile buluşturan 5. Ataşehir Çocuk Kitap Günleri, 5 Şubat’a kadar devam edecek.

Ataşehir Belediyesi’nin çocuklara kitap okuma sevgisini aşılamak için hazırladığı ve Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ataşehir Çocuk Kitap Günleri çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.

Yarıyıl tatillerinde masal, hikaye ve romanların dünyası ile buluşmak için Çocuk Kitap Günlerine gelen çocuklar, onların en çok sevdiği kahramanlardan Batman karakteri ile Karlar Ülkesi hikayesinin ünlü Else karakteri karşılıyor.

Sevilen yazarları çocuklarla bir araya getiren ve 40 yayınevinin katıldığı Ataşehir Çocuk Kitapları Günleri kapsamında hazırlanan stantlar, gün boyu sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

5.Ataşehir Çocuk Kitap Günleri etkinliği hakkında açıklama yapan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, “Bizim en büyük hedefimiz bölgemizin kültürel olarak kalkınmasıdır. Ataşehir Belediyesi olarak kültür ve eğitim alanına çok büyük yatırım yapıyoruz. Kitap günleri de bu etkinlikler dizisinin bir parçası. Daha önceki senelerde alışveriş merkezlerinde organize ettiğimiz bu etkinliğimizi, ilk defa kendi kültür merkezimizde organize ediyoruz, bu sebeple ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Ataşehirli çocukların çağdaş dünyaya ayak uydurabilecek seviyede nitelikli yetişebilmelerine katkı sağlama amacındayız. Onlara faydalı olabilmek adına bu etkinlikleri organize ediyoruz. Bunun olumlu geri dönüşlerini hem ailelerden hem de çocuklardan alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

“Bütün çocuk kitaplarında mutlu son şarttır”

Ataşehir Çocuk Kitap Günleri kapsamında çocuklarla buluşan ve çocuklar için yazılmış 15 kitabı bulunan yazar Hasan Tarçın çocuk kitaplarının özelliklerini anlattı. Yazar Hasan Tarçın, “Çocuklar için yazdığınız kitaplarda; yetişkinler için yazılan yazılar ile aynı dili kullanamazsınız. Argo ve kötü sözcük kullanılmaz. Olay içerisinde kaybolan, hikaye sonunda bulunarak mutlu sonla biter. Bütün çocuk kitaplarında mutlu son şarttır. Cümleler kısa ve anlaşılır, sorular net olmalıdır. Kitaplar çocukların kelime haznelerine uygun, güncel konuşma dili içerisinde hazırlanmalıdır. Örneğin öyküdeki çocuğun babaannesi öldü ve gitti olamaz. Bu çocuklarda çok büyük travma yaratır” dedi.

Çocukların yabancı ve yerli karakterlerden hangilerine daha fazla ilgi duyduklarını sorduğumuz Hasan Tarçın, “Yabancı kültürün getirilip bizim kültürümüzü söndürmesine veya perdelemesine karşıyım. Bizim birikimimiz, coğrafyamız ve tarihimiz sayesinde onlardan çok daha fazla. Biz buralardan karakter ve konu çıkarmalıyız. Kültür dili olarak kendi dilimizi ön plana çıkarmamız lazım” diye konuştu.

Biri çocuk şiir kitabı, üçü de çocuk romanı olmak üzere çocuklar için 4 kitabı bulunan Yazar Ayşe Gülten Kırıcı, “Meslek hayatımda bir sınıf öğretmeni olarak 34 yılım çocukların arasında geçti. Onların arasında bulunmak çok farklı bir duygu. Onların arasında yaşadıklarımı onlara yazabilme hayalim vardı. Sonrasında çocuk edebiyatına yöneldim ve tekrar onlarla olabilmek harika bir duygu. ‘Sizin kitabınızı çok beğendik’ diyorlar, ‘yeni kitabınız ne zaman gelecek’ diyorlar, onlar böyle davranınca kendinizi çok fevkalade hissediyorsunuz. Kitaplarımın içeriğinde günümüzde unutulmaya yüz tutan; sevgi, saygı, fedakarlık, yardımlaşma, aile bütünlüğü, hayvan sevgisi konular işleniyor. Çocukların ilgisi çok iyi, kitapların akıcı dili sayesinde büyük beğeni topluyor. Bu kitap günlerinin hazırlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Stantlarda yer alacak yazarların programı:

Her gün stantta olacaklar: Taki Akkuş, Hasan Tarçın, Ayşe Gülten Kırıcı

30 Ocak Pazartesi- Banu Bozdemir

31 Ocak Salı- Hafize Çınar Güner

1 Şubat Çarşamba- Alp Gökalp

2 Şubat Perşembe- Aslı Özcan, Nurgül Ateş, Murat Aksoy, Meltem Kanoğlu

3 Şubat Cuma- Ceyda Günalp, Nurgül Ateş, Murat Aksoy, Yiğit Bener

4 Şubat Cumartesi- Meltem Kanoğlu, Cabir Alaçatlı, Aytül Akal, Burcu Aktaş, Göktuğ Canbaba, Sevim Ak, Şöhret Doğruyol Sağbaş, Ömür Kurt, Şule Cingil,

5 Şubat Pazar- Aydın Arif, Meltem Kanoğlu

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ