logo

Çocuklarda Ayak Problemlerine Son!

Çocuklarda Ayak Problemlerine Son!

Bebeklik döneminde oluşan ayak problemleri ileri yaşlarda sadece ayağı değil tüm postürü bozacağından çocuklarda ayak problemlerini erken fark etmek önemlidir.

Bebeklik döneminde oluşan ayak problemleri ilerki yaşlarda sadece ayağı değil tüm postürü bozar. Dolayısıyla çocuklarda oluşabilecek ayak problemlerini erken fark etmek oldukça önemlidir.

Podolog Beste Altınordu, çocuklarda ayak problemlerinin önüne geçilmesi konusunda ayrıntılı bilgileri haberimizde açıkladı.

Ebeveynlerin bebeklik döneminden çocukluk dönemine kadar kontrol etmesi gereken durumlar vardır.

Yanlış tırnak kesiminden dolayı oluşabilecek tırnak batmasını doğru kesim yaparak tırnak batmasının önüne geçilmiş olur. Doğru kesim tırnakları çok kısa kesmemek, düz kesmek ve sivri köşe bırakmamaktır.

Sıkı çorap giydirmekte yine tırnak batmasına sebep olacağı için çorapları yumuşak ve rahat tercih edilmelidir.

Çocuklarda içe basma düz tabanlık problemleri gözlemlenebilir. Bu durumda erken tanı önemlidir.

Fakat çocukların yüzde 60-80’inde düz tabanlık ve içe basma gözlemlenebilir. Bu durum ayağın iç yanındaki yağ dokusunun fazla olmasından kaynaklanır ve yanıltıcı bir görünümdür.

Çocukluk döneminde devam eden bir taban bozukluğu görülürse mutlaka bir ortopedi hekimine gidilmeli ve gerek duyulursa ayak analizi yapılmalıdır.

Çocuklar yürümeye başlamadan ayakkabı giydirmemek gerekir, evde yalınayak gezmeleri ayak kaslarının gelişimi açısından önemlidir.

Çocuklarda ayakkabı seçimi; ayağın basınç durumunu bozmamak için oldukça önemli bir husustur. Esnek tabanlı, ayak bileğini destekleyecek özellikte olmalıdır. Dar ayakkabılardan kaçınılmalıdır.

Anne ve babalar çocuklarda ayakkabı numarası seçimlerinde, çocuğun ayağını mukavva veya bir karton üzerine koyup ayağın şeklini çizip çizdiği alanı kesebilirler. Ayakkabı alışverişi yaparken çocuğunuz seçilmiş olan ayakkabının içerisine çizilen mukavva konulabilir. Bu durumda bükülen ya da sıkışan bir alan var ise çocuğunuza uygun olmayan bir ayakkabı seçiminde bulunmuş olabilirsiniz. Bu şekilde ilerde oluşabilecek ayak ve parmak basınç bozuklarının önüne geçebilirsiniz.

Unutmayın ki! Gelişmekte olan çocuklarda ayakların doğru biçimde şekillenmesi giydikleri ayakkabıyla ve çoraplarla da ilgilidir.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ