logo

ÇÖPLER ÇİÇEK AÇMAYA DEVAM EDİYOR

ÇÖPLER ÇİÇEK AÇMAYA DEVAM EDİYOR

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan, Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca ödüllü “Çöpler Çiçek Olsun” projesi sürdürülüyor.

MİMOZA BLOKLARINDA ÇÖPLER ÇİÇEK AÇIYOR

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2013 yılında başlatılan, Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca ödüllü “Çöpler Çiçek Olsun” projesi sürdürülebilir bir çevre için Ataşehir Mimoza 2 Blokları’nda (48 Ada)  devam ediyor.

Çöpler Çiçek Olsun Projesi, sadece geri dönüşüm ve çevre bilincini geliştirmesi açısından değil, aynı zamanda ikili toplama sistemine geçişte özgün bir pilot uygulama olarak da dikkat çekiyor.

Proje kapsamında; öncelikle sitede yaşayanlar için 14 Aralık Çarşamba günü düzenlenen seminerde; evsel atıkları ayrıştırmanın önemi ve çevreye olan olumlu etkisi detaylarıyla anlatıldı.

Söz konusu proje, Ataşehir sakinlerine diğer geri dönüşüm atıklarının yanı sıra, organik nitelikli evsel atıklarını da kaynağında ayrı toplama alışkanlığını kazandırarak, ikili toplama sisteminin desteklenmesi ile benzer uygulamalardan ayrılıyor.

Bu kapsamında ağırlıklı mutfak atıklarından oluşan ve çöpe atılan sebze, meyve, bahçeden kaynaklı çim, dal vb. gibi organik atıklar, Ataşehir Belediyesinin sağladığı kompost makinaları vasıtasıyla gübreye dönüştürülerek doğaya geri kazandırılıyor.

Mimoza 2 site sakinleri sağlıklı bir çevrede sürdürülebilir bir yaşam için evsel atıklarının organik kısımlarını ayrıştırarak bahçe ve saksılarda kullanacakları gübreyi kendi çöplerinden elde edecekler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ