logo

Çörekçilerliler Çanakkale’de Şehitleri Ziyaret Etti

Çörekçilerliler Çanakkale’de Şehitleri Ziyaret Etti

corekciler_canakkale ziyaretiAli Kale başkanlığındaki Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Türkan Kale yönetimindeki Kadın Kolları, Bahçelievler Belediyesi’nin desteği ile Çanakkale gezisi düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ali Kale başkanlığında Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetiminin desteği ile Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları, Bahçelievler Belediyesi tarafından sağlanan otobüslerle dernek üyelerini ve Çörekçilerlileri Milli mücadeleyi veren şehit ecdatlarımızın yattığı Çanakkale’deki Gelibolu Milli Parkı’na götürerek, kurtuluş mücadelesinin verildiği tarihi alana ziyaret gerçekleştirip şehitleri yad ettiler.

Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen Çanakkale gezisinde Çörekçilerliler; rehber eşliğinde Çanakkale Şehitler Anıtı’nı ve süngü savaşlarının yaşandığı savaş alanları ile cepheleri ziyaret ederken, milletimizin manevi inanç içerisinde ve inanmışlığın verdiği güçle düşmana karşı verdiği destansı mücadelenin ruhunun ve heyecanının yaşandığı yerleri yerinde gördüler.

31 Mayıs Cumartesi sabahı 06:00 da 3 otobüsle Yenibosna’daki dernek merkezinden hareket eden, Gelibolu sahilden başlayan  Tarihi Yarımada gezisi; Seyit Onbaşı, Şehitler Abidesi, Eceabat’ta kahvaltı, Yahya Çavuş Şehitliği, Mecidiye Şehitliği ile devam eden gezide Anafartalar Köyü ve müze ziyareti edildi.

Conk Bayırı, 261 Rakımlı Tepe ziyareti ile devam eden ve savaşın kaderini etkileyen 57 Alay Şehitliği’nin de bulunduğu alan ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Karargahı’nın da bulunduğu alanın ziyaret edildi. Çanakkale Savaşı’nda verdikleri mücadele ile bugünlerin borçlu olunduğu bütün şehitlerin yad edilerek dualar okunduğu ziyaret, Eceabat’ta yenilen akşam yemeği ile sona erdi.

31 Mayıs Cumartesi sabahı 06:00 da Yenibosna’daki dernek merkezinden hareket edip Çanakkale ziyaretine başlayan Çörekçilerliler, Çörekçiler Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları Başkanı Türkan Kale ve yönetiminin organizasyonu ile yapılan geziyi tamamlayarak 31 Mayıs Cumartesi Akşamı Saat 18:00’da İstanbul’a dönüş yapmak üzere yola çıktılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ