logo

Çorum’da Yangın, 29 Ev Kül Oldu

Çorum’da Yangın, 29 Ev Kül Oldu

yanginAkşam saatlerinde çıkan ve uzun süre kontrol altına alınamayan yangın Çorum İli Bayat ilçesine bağlı Çukuröz Köyü’nde 30’a yakın evi yok etti. Bayat’ta 29 ahşap ev yandı

Recep Kenan/itvhaber.com

Çorum İli Bayat ilçesine bağlı Çukuröz Köyü’nde akşam saatlerinde çıkan yangında köydeki 30’a yakın ahşap ev kül oldu.

Bayat ilçesi Çukuröz Köyü’nde akşam saatlerinde çıkan yangına ilk müdahale köy halkı ve yakın köylüler tarafından yapıldı. Kovalar ve hortumlarla yangını söndürmeye çalışan köylüler bir taraftan da eşya ve mallarını yangının tehdit ettiği evlerinden kurtarmaya çalıştı.

Çukuröz Köyü’ndeki yangın Çorum ve Çankırı İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin tüm çabalarına rağmen yangın kontrol altına anlamadı. Kontrol edilemeyen yangın tüm köyü tehdit etmesi üzerine Ankara İtfaiye Müdürlüğü’nden takviye istendi.

Çorum İli Bayat ilçesine bağlı Çukuröz Köyü’ndeki yangında can kaybı olmazken; köylülerden hafif yaralıların oldu. Yangında hayvanlar telef oldu, 30’a yakın evin kül olduğu yangın sonucunda Çukuröz Köyü’nde maddi hasarın büyük olduğu köyün haritadan silindiği bildiriliyor.

Çorum – Çankırı – Kastamonu illerinin sınır bölgesinde bulunan Çukuröz Köyü il ve ilçe merkezlerine uzaklığı ve yollarının sarp olması nedeni ile itfaiyenin ulaşmakta güçlük çekmesinin yangının zararını artırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ