logo

COVID-19 Tedavisinde Etkili Yeni Antiviral İlaç

COVID-19 Tedavisinde Etkili Yeni Antiviral İlaç

Kovid19 hastalığına neden olan virusun hapla tedavi edilebileceğini iddia eden bir araştırmaya göre, deneysel bir ilaç, ciddi Covid-19 infeksiyonlarının yarısını önledi.

Uzmanlar antiviral ilaçların Covid-19 salgınıyla aşı ile verilen mücadelenin başarısında etkili olacağına dikkat çekiyorlar.

Kovid19 hastalığına neden olan virusun hapla tedavi edilebileceğini iddia eden bir araştırmaya göre, deneysel bir ilaç, insanların hastaneye yatmasına neden olacak ciddi Covid-19 infeksiyonlarının yarısını önledi.

COVID-19 teşhisi konulduktan sonraki beş gün içinde Merck & Co. ve Miami’deki Ridgeback Biotherapy tarafından üretilen antiviral ilaç molnupiravir 385 kişiye verildi. Covid-19  testi pozitif çıkan 377 gönüllüye ise plasebo verildi.

COVID-19 için en az bir risk faktörü bulunan katılımcıların 60 yaşın üzerinde olduklarını ya da diyabet, obezite veya kalp hastalığına sahip olduklarını bildirdiler.

Atlanta’daki Emory Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen molnupiravir, beş gün boyunca günde iki kez alınan dört hap olarak verildi. Bir ay süren deneme sırasında molnupiravir alan katılımcıların 28’i (%7.3) hastaneye kaldırıldı. Plasebo grubunda ise 53 kişi (%14) hastaneye kaldırıldı ve bunlardan sekizi yaşamını yitirdi.

Çalışmaya 750 katılımcının daha katılması gerekiyordu, ancak bağımsız bir izleme kurulu, ilacın çok etkili olduğuna ve herhangi birine plasebo vermeye devam etmenin etik olmayacağına karar verdi.

Haberin Tamamı

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ