logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘1 Temmuz’da Sokak Kısıtlaması Kalkacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘1 Temmuz’da Sokak Kısıtlaması Kalkacak’

1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarının tümüyle kaldırılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Müzikle ilgili sınırlamayı da 24.00’e çekiyoruz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kabine Toplantısı‘nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz sonrası pandemi ile mücadele kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.

YERLİ AŞIDA BİRKAÇ AY İÇİNDE YAYGIN KULLANIMA GEÇEBİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, Türkiye’nin aşılamada oldukça iyi bir yere geldiğini vurgulayarak, yerli aşı çalışmalarında birkaç ay içinde yaygın kullanıma geçebilecek seviyeye gelmeyi ümit ettiklerini söyledi.

 YOĞUN GEÇEN HAFTAYI DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi ile başlayan, Azerbaycan’da Bakü ve Şuşa’daki temaslarla devam eden, Antalya’daki iki ayrı uluslararası toplantı ve diğer çalışmalarla tamamlanan yoğun geçen haftayı değerlendirdi.

30 YAŞA İNEN AŞILAMAYI, 18 YAŞ ÜZERİNİN TAMAMINA AÇMAK

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı sayısında 43 milyon doza yaklaşıldığının altını çizerek, “Son bir haftada nüfusuna oranla dünyada en çok aşı yapan ülke konumundayız. Son olarak 30 yaşa kadar indirdiğimiz aşılama faaliyetlerini aynı hızla sürdüreceğiz. Hedefimiz birkaç hafta içerisinde aşılamayı 18 yaş üzerindeki nüfusumuzun tamamına açmaktır. Böylece Türkiye’nin salgın krizini en az sıkıntıyla ve ilk atlatan ülkelerden biri olmasını sağlamak istiyoruz.”

1 TEMMUZ’DAN İTİBAREN SOKAK KISITLAMASININ KALDIRILACAK

1 Temmuz’dan itibaren sokak kısıtlamasının kaldırılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz.” Dedi.

MÜZİK İLE İLGİLİ SINIRLAMALARI SAAT 24.00’E ÇEKİLECE

Müzik ile ilgili sınırlamaların saat 24.00’e çekileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “”Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur.” Şeklinde açıklamada bulundu.

KAMUDA NORMAL MESAİ DÜZENİNE GEÇİLECEK

 Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçileceğini kaydeden Erdoğan, “Kamu ve özel sektördeki iş ve işlemlerin tamamında Sağlık Bakanlığının hazırladığı salgın yönetimi ve çalışma rehberlerine uyulması hassasiyetle takip edilecektir. HES Kodu uygulaması yaygınlaştırılarak sürdürülecektir. Konuyla ilgili diğer ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Tüm bu kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT, ŞEHİR İÇİ TOPLU TAŞIMA KISITLAMALARI KALKIYOR

Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamaların da sona ereceğini açıklayan Erdoğan, açıklamasında “Bu güzel gelişmelerin devamı için milletçe tedbirlere uymayı sürdürmemiz gerekiyor. Sırası gelen herkesin aşı olması hayati öneme sahiptir. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum.”  İfadelerine yer verdi.

TURİZM SEKTÖRÜNE VERİLEN KDV DESTEK 1 AY DAHA UZATILDI

Salgın döneminde işlerine ara vermek veya sınırlandırmak zorunda kalan esnafa kısa çalışma ödeneğinden kira ve ciro desteğine kadar pek çok yöntemle desteklediklerini iddia eden Erdoğan, turizm sektörüne verilen KDV desteğin 1 ay daha uzatıldığını söyledi.

TEMİZLİK, MASKE VE MESAFE KURALLARINA RİAYET EDEREK ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

Salgında görev yapan sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli aşı çalışmalarında da birkaç ay içinde yaygın kullanıma geçebilecek seviyeye gelmeyi ümit ediyoruz. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek, bu musibetin üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bu vesileyle salgının başladığı tarihten bugüne kadar canla başla fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere herkese şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

ANTALYA DİPLOMASI FORUMU TÜRKİYE’NİN ULUSLAR ARASI MARKASI OLACAK

Antalya’da Türkiye’nin uluslararası alanda önemli bir markası haline geleceğine inandığı Antalya Diploması Forumu’na katıldığını dile getiren Erdoğan, foruma salgının yol açtığı pek çok zorluğa rağmen oldukça üst düzey ve yoğun katılımın olduğunu vurgulayarak, 11 devlet ve hükümet başkanı, 45 dışişleri bakanı ve bakan, 60’a yakın uluslararası örgüt temsilcisi, iş ve akademi dünyası ile sivil toplum kuruluşlarından isimlerin 25 ayrı etkinlikte görüş alışverişinde bulunduğunu aktardı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ