logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında 30 Ağustos Zaferi kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında 30 Ağustos Zaferi kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki protokol üyeleri Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Samsun’dan başlayan milli mücadelenin 30 Ağustos taçlandığı Büyük Zaferin 98. yılı kutlamaları kapsamında Ankara’da ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Anıtkabir’de düzenlenen 30 Ağustos Zaferi 98. Yıl dönümü kutlama tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Aslanlı Yol’da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Kortejle birlikte Anıtkabir’e ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumundan sonra törene katılan protokol üyeleri ile birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN MÜJDECİSİ OLAN BÜYÜK ZAFER

Cumhuriyetin 100 yılı olan 2023’e daha güçlü ve daha bağımsız girme kararlılıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir defterine, “Bağımsızlığımızın müjdecisi olan Büyük Zafer’in 98’inci yıl dönümünde Zat-ı Alinizi ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, güçlendirmek, muassır medeniyetler seviyesinin de üstüne taşımak için çalışıyoruz.” Yazarak imzaladı.

Anıtkabir, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Devlet Erkanının katıldığı 30 Ağustos Zaferi töreninden sonra vatandaşların ziyaretine açıldı.

ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

30 Ağustos Büyük Zaferin 98’inci yılı kutlamaları kapsamında Anıtkabir’deki törenin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törende, TBMM başkanı ve üyeleri, bakanlar asker ile sivil protokol üyelerinin kurumları adına sundukları tebrikleri kabul etti.

30 AĞUSTOS ZAFERİYLE BU TOPRAKLAR VATANIMIZ İLAN EDİLMİŞTİR

30 Ağustos Büyük Zaferin 98’inci yılı kutlamaları nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında “1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. 30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ