logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu Maske Kararlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu Maske Kararlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan salgında gelinen yeni koşullar ışığında toplanan Kovid 19 Bilim Kurulu toplantısı sonrası maske ile ilgili alınan yeni kararları açıkladı.

65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam edilmesi yönündeki Bilim Kurulu toplantısında alınan karar göre, kapalı alanlarda maske zorunluluk kalktı, toplu taşımada devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını, toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında ise vaka sayılarının binin altına düşene kadar devam edeceğini bildirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kovid-19 Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Dünyanın son 2 yılının salgın gölgesi altına geçtiğini söyleyen Erdoğan, bu sürecin üretimden tüketime, spordan eğitime kadar birçok alanı etkilediğini hatırlattı.

Erdoğan, “Bu süreçte devletlerin yönetim becerileri de sınandı. Türkiye, bu sınavlardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur” dedi.

 “Vatandaşlarımızı virüse karşı korumak için dünyada geliştirilen her aracı ön plana çıkardık.” Diye konuşan Erdoğan, dünyada kendi aşısını üretebilen 9 ülkeden biri olduğumuzu vurguladığı açıklamasında, “Kendi verilerimizi analiz ettikçe bilgilerimizi geliştirdik. Mücadele yöntemlerimizi oluşturduk.” Dedi.

Salgının artık kitlesel tehdit olmaktan çıkmasıyla beraber Avrupa ülkelerinin kısıtlamaları kaldırdığını, Türkiye’nin de bu aşamaya geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 3 yıldır kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına ülke geneli vaka sayısı 1000’in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulunun tavsiyesi 65 yaş üstü ve riskli hastalığı olanların maske kullanamaya devam etmesidir.” İfadeleriyle alınan yeni kararları açıkladı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ