logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Göztepe Şehir Hastanesi’ni Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Göztepe Şehir Hastanesi’ni Açtı

Türkiye genelinde 16 şehir hastanesi olan İstanbul’daki Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi 1. Etabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin sağlıkta gerçekleştirdiği atılımların anlamın Kovid-19 salgını döneminde daha iyi anlaşıldığını kaydederek; Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete almış bulunuyoruz. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır.” dedi.

“Düğünlerde dikkat diyoruz, maalesef uyulmuyor. Mesafe diyoruz; uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor.” İfadeleri ile maske mesafe ve hijyen kuralları ile ilgili uyarısını yineleyen, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kovid-19 salgınından korunmanın çaresi bulunana kadar her vatandaşımız kendi tedbirini kendisi uygulayacaktır.” diye konuştu.

İstanbul’un dördüncü şehir hastanesi olan, kentin sağlık sistemine büyük katkılar sağlayacak Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin ilk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hayata geçirilen şehir hastaneleri projesi kapsamında Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye önemli katkılar sağlayacağı kaydediliyor.

SSK’ya ait iken İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Sağlık bakanlığına devredilen, yenilenerek ilk etabı hizmete alınan yeni binasıyla şehir hastanesi statüsüne kavuşan sağlık üssü, Türkiye’nin en modern hastanelerinden Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

238 BİN 924 METREKARELİK KAPALI ALANDA 7 BLOK

Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi Göztepe yerleşkesinde 238 bin 924 metrekarelik kapalı alanda yükselen 7 bloklu hastane, fiziki altyapısı, nitelikli yatak kapasitesi ve sahip olduğu yüksek teknolojisiyle göz dolduruyor.

177 BİN 472 METREKARE KAPALI ALANLI İLK ETAPTA: 758 YATAK

İlk etabında toplamda 177 bin 472 metrekare kapalı alana sahip olan hastanede, 758 yatak yer alacak. 27 ameliyathane ve 96 yataklı yoğun bakım yatağı bulunan hastane hizmete alınan ilk etabında, 175 poliklinik odasıyla hizmet verilecek.

Depreme karşı da en üst düzeyde güvenlik önlemleri alınan, deprem izolatörleri kullanılarak inşa edilen Göztepe Şehir Hastanesi’nde sistem sayesinde deprem anında da operasyonel faaliyetlerin devamına imkan sağlanırken oluşabilecek risklerin de azaltılması amaçlanıyor. Hastanenin açılan ilk etabında 385 deprem izolatörü yer alıyor.

2. ETAPLA YATAK SAYISI 1110’A ÇIKACAK

İkinci fazının tamamlanmasıyla kapasitesi daha da artacak olan hastanede yatak sayısı 1110’a, ameliyathane solunu 28’e, poliklinik oda sayısı 239’a, yoğum bakım yatak sayısı 144’e, izolatör sayısı 503’e yükselecek. Ayrıca ikinci fazla ile birlikte 38 doğum salonu da hizmete alınacak.

ÇEVRE DOSTU YEŞİL BİNA OLARAK TASARLANDI

Uluslararası Leed Gold Sertifikası almaya aday olup yeşil bina konseptine uygun olarak tasarlanan enerji ve çevre dostu tasarımı ile dikkat çeken Göztepe Şehir Hastanesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veriyordu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ