logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Her Arayan Bulamaz Bulanlar Arayanlardır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Her Arayan Bulamaz Bulanlar Arayanlardır’

Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfi olarak müjdelediği açıklamasında 2023’te kullanmayı hedeflendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bulanlar Arayanlardır” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Karadeniz’de bulunan Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte kaynaktan 2023 yılında fiilen istifade etmeyi hedeflediklerini söyledi.

TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞAL GAZ KEŞFİ KARADENİZ’DE

Cuma günü müjde içeren açıklama yapacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini olarak müjdelediği, Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi içerikli basın açıklamasında, “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” dedi.

TUNA-1 KUYUSU’NDA 320 MİLYAR METREKÜP DOĞAL GAZ REZERVİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz, 20 Temmuz 2020 tarihinde başladığı Tuna-1 Kuyusu’ndaki sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda” ifadelerime yer verdi. İstanbul’un fethinin yıl dönümünde Karadeniz’e uğurladığımız Fatih Sondaj Gemimiz ismine layık bir başarıyla hepimizi gururlandırdı. Allah’a hamdolsun. Daha önce ‘Tuna-1’ diye adlandırılan bu alanı ‘Sakarya Gaz Sahası’ olarak isimlendirdiğimiz bu alanda, gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı.” ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ, 2023 YILINDA KARADENİZ GAZINI KULLANIMINA SUNMAK

Karadeniz’deki doğalgaz keşfinin tamamen millî imkânlarla gerçekleştirildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan fiilen istifade etmeye başlayacağız. Şimdi hedefi veriyorum. Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır.” Diye konuştu.

AKDENİZ VE KARADENİZ’DE SONDAJ ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR

Fatih ve Yavuz gemileriyle Akdeniz ve Karadeniz’de sondaj çalışmaları yürütüldüğünün altını çizen Erdoğan, “Son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz’de de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni’nin de yılsonunda devreye girmesiyle Akdeniz’deki faaliyetlerimize hız vereceğiz.” Dedi.

“HER ARAYAN BULAMAZ. BULANLAR ARAYANLARDIR”

 “Her Arayan Bulamaz. Bulanlar Arayanlardır” ifadeleri ile açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasını, “Evet, biz de arayacağız ve inşallah bulacağız.  Türkiye topraklarındaki aramaları da daha sıkı ve bilinçli şekilde yürüteceğiz.  Ülkenin enerji meselesini kökten çözmekte kararlıyız. Her kaynağın diğerinin tamamlayıcısı olduğunu unutmadan, tüm alanlarda en güçlü şekilde varlığımızı göstermekte kararlıyız. Türkiye artık hiçbir alanda birilerinin gölgesine sığınma ihtiyacı duymadan kendi ayakları üzerinde durabilecek güce, iradeye ve kaynağa sahiptir. Kimsenin hakkına gözümüzü dikmeden ama kimseye de hakkımızı yedirmeden hedeflerimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz” şeklinde sürdürdü.

DOLMABAHÇE ÇALIŞMA OFİSİ’NDE BASIN AÇIKLAMASI

İstanbul Beşiktaş’taki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde önceden duyurduğu müjde açıklamasını yapan Erdoğan’ın toplantısında; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ