logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta: 8 bin 574 Vefat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’ta: 8 bin 574 Vefat

Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde incelemelerde bulunan çadır kenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde vefatı 8 bin 574 olarak açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler için oluşturulan çadır kenti ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 ilin etkilendiği deprem bölgesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, “Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 444” bilgisini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Bütün imkânlarımızı seferber ettik ve devlet tüm imkânlarıyla başta AFAD olmak üzere AFAD’ın koordinesinde bu çalışmalarını, belediyelerle birlikte yürütmektedir, yürütüyor ve yürütecektir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarımla birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz, devletin kurumları hepsi iş başında. İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı, ama ondan sonra ikinci gün ve bugün duruma hâkimiyet tesis edildi.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ