logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid Salgını Yeni Tedbirlerini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid Salgını Yeni Tedbirlerini Açıkladı

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

30 büyükşehir ile Zonguldak iline araç giriş çıkışına yasak getirildiğini kaydeden Erdoğan, sosyal mesafenin 3 metreye çıkarıldığını açıkladığı toplu alanlarda maske zorunluluğu getirildiğini ve 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildiğini kaydetti.

DÜNYADA SALGINDAN ETKİLENENLERİN SAYISI 1 MİLYONA ÖLENLERİN SAYISI 55 BİNE ULAŞTI

Küresel tehdit haline gelen Kovid 19 salgını ile ilgli verileri paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada salgından etkilenenlerin tespit edilebilen sayısı 1 milyon 30 bine, Kovid-19 hastalığından ölenlerin sayısı da 55 bine ulaşmıştır. Ülkemiz de toplamda 20 bin 921 hasta, 425 ölüm, 484 taburcu sayısı ile nüfus ve salgın tehdidi bakımından mukayese edilebilecek ülkelerin tamamından daha iyi bir yerdedir.” Dedi.

MASKE, TEST KİTİ, TEMİZLİK MALZEMELERİ ÜRETİYOR OLMAMIZ DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTARDI

Maske, test kiti, temizlik malzemeleri başta olmak üzere, salgınla mücadele için gereken temel araçları üretiyor olmamızın bizi dışa bağımlılıktan kurtardığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Tip Koronavirüs (Kovid 19) salgını ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıkladı.

30 BÜYÜKŞEHİR İLE ZONGULDAK GİRİŞ ÇIKIŞ YASAKLI

30 büyükşehir ile birlikte Zonguldak’ın araç giriş çıkışına kapatıldığını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu gece itibarıyla 30 büyükşehrimiz ile Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz.” Diye konuştu.

TOPLU ALANLARDA HERKESİN MASKE TAKMASI ZORUNLU

Market, Pazar ve toplu bulunan yerlerde maske zorunluluğu getirildiğini belirten Erdoğan, sosyal mesafenin de 3 metre olarak tespit edildiğini kaydederek, “Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak.” Açıklamasını yaptı.  

20 YAŞ ALTI, 1 OCAK 2000 VE ÜZERİ DOĞUMLULARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

60 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma yasağın 20 yaş altı için de getirildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yaş üstü ile 60 yaş altı arasındaki vatandaşlardan zorunlu olanların sokağa çıkabileceği bir dönemin başladığının işaretini vererek;  “Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.” Dedi.

OKMEYDANI EAH, PROF. DR. CEMİL TAŞCIOĞLU ŞEHİR HASTANESİ OLACAK

Erdoğan, salgınla mücadele sürecinde en büyük yükü omuzlayan doktorundan hemşiresine, teknisyeninden temizlik görevlisine kadar tüm sağlık çalışanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kovid-19 hastalığından kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun adını Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine vereceğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ