logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Rusya’nın Ukrayna Askerî Harekâtı Kabul Edilemez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Rusya’nın Ukrayna Askerî Harekâtı Kabul Edilemez’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Ukrayna operasyonu açıklamasında, “Rusya’nın Ukrayna topraklarına başlattığı askerî harekâtı kabul edilemez.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Rusya’nın bugün erken saatlerde Ukrayna topraklarına başlattığı askerî harekâtı kabul edilemez.” Dedi.

BÖLGENİN BARIŞ, HUZUR VE İSTİKRARINA VURULMUŞ AĞIR BİR DARBE

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik operasyonla ilgili açıklamasında, “Rusya’nın bugün erken saatlerde Ukrayna topraklarına başlattığı askerî harekâtı kabul edilemez buluyor ve reddediyoruz.  Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım; bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir.” İfadelerine yer verildi.

TÜRKİYE, UKRAYNA’NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLEMEKTEDİR

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne vurgu yapan Erdoğan,  “Türkiye, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü koruma mücadelesini desteklemektedir. Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz, yakın siyasi, ekonomik, sosyal ilişkiler içerisinde olduğumuz Rusya ve Ukrayna’nın bu şekilde karşı karşıya gelmesinden samimi olarak üzüntü duyuyoruz.” Dedi.

CAN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ YAPACAĞIZ

Erdoğan, Ukrayna’da yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği ile ilgili, “Kendi vatandaşlarımız ile bölgedeki Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna’da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ