logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Salgınla Mücadele Başarı Hikâyesine Dönüştü’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Salgınla Mücadele Başarı Hikâyesine Dönüştü’

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadelenin başarı hikâyesine dönüştürüldüğünü söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklama yaptı.

“TÜRKİYE, SALGINLA MÜCADELESİNİ DÜNYANIN TAKDİR ETTİĞİ BİR BAŞARI HİKÂYESİNE DÖNÜŞTÜRDÜ”

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgınla mücadeleyi dünyanın takdir ettiği başarı hikâyesine dönüştürdüklerini iddia ederek; “Kovid-19 virüsünün ülkemize de sirayet etmesinin üzerinden 10 Mart tarihi itibariyle tam bir yıl geçti. Şimdiye kadar bu virüs 192 ülkede toplam 2 milyon 700 bin insanın hayatına mal oldu. Ülkemizde ise virüs tespit edilen 2 milyon 900 bine yakın vatandaşımızdan 29 bin 500’ü maalesef hastalığa yenik düştü. Salgında vefat eden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.” Dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ÜLKEM VE MİLLETİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

“Bu dönemde büyük bir fedakârlık sergileyerek virüse karşı en ön cephede yer alan tüm sağlık çalışanlarımıza ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.” İfadeleri ile sağlık çalışanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye, sağlık altyapısının ve sosyal güvenlik sisteminin gücü sayesinde salgınla mücadelesini dünyanın takdir ettiği bir başarı hikâyesine dönüştürdü. Salgının zirve yaptığı aylarda dahi sağlık sistemimiz vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdürdü. İnsanların hastane kapılarından geri çevrildiği, doktorların hasta seçmek zorunda kaldığı, bakım evlerinde yaşlıların ilgisizlikten can verdiği vahim sahnelerin hiçbiri hamdolsun ülkemizde yaşanmadı. Son bir asrın en büyük sağlık felaketi olarak nitelenen salgın karşısında devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik.” İfadelerine yer verdi.

“AŞILAMA SIRALAMASINDA DÜNYADA BEŞİNCİ DURUMDAYIZ”

Aşı sıralamasında dünya sıralamasında 5. Sırada yer aldığımızı ifade eden Erdoğan. “Dünyada aşı uygulamasını başlatan ilk ülkeler arasındayız. Bugün itibariyle yapılan aşı sayısı 11 milyon 500 bine ulaştı. Aşılama sıralamasında dünyada beşinci durumdayız. Çalışmaları süren yerli aşımız hazır hâle gelene kadar yurt dışından aşı tedarikini sürdüreceğiz.” Dedi.

“SALGIN DÖNEMİNDE YATIRIMLARIMIZA ARA VERMEDİK”

salgın döneminde yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Erdoğan, karayolu yatırımlarını,“Dünya ekonomilerinin âdeta durma noktasına geldiği salgın döneminde Türkiye olarak yatırımlarımıza ara vermedik. Bu süreçte 463 kilometre otoyolu, 551 kilometre bölünmüş yolu, uzunluğu 43 kilometreyi bulan 352 büyüklü küçüklü köprüyü, yine uzunluğu 75,5 kilometreyi buluna 45 tüneli hizmete açtık. Bunlar arasında Ankara-Niğde Otoyolu, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu’nun bir bölümü gibi önemli projeler de yer alıyor.” Şeklinde aktardı.

“157 ÜLKEYE 12 KURULUŞA TIBBİ YARDIM VE DESTEK SAĞLADIK”

157 ülkeye tıbbi yardım yaptıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırlarımız içindeki vatandaşlarımıza sahip çıkarken yurt dışındaki yaşayan kardeşlerimizi de ihmal etmedik. Salgının başından bu yana 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşımızı Türkiye’ye getirerek aileleriyle buluşturduk. Tahliye uçuşlarıyla 67 ülkeden 5 bin 500’den fazla yabancının evlerine güvenle dönebilmesini sağladık. Ayrıca, Türkiye üzerinden evlerine dönmek isteyen 91 ülkeden 38 bin insana yardımcı olduk. Ülkemizden talepte bulunan 157 ülkeye ve 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım ve destek sağladık.” Diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN KURALLARA RİAYET KONUSUNDA YETERLİ DİKKATİ GÖSTEREMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“Tedbirlere özellikle uyulmasıyla ilgili denetimleri daha sıkı şekilde yürüterek süreci yakından takip edeceğiz.” Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda şehirlerdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldıklarını kaydederek, “Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ