logo

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu

Türkiye Belediyeler Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu işbirliğinde  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler” sempozyumu düzenliyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Belediyeler Birliği ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu işbirliğinde 09-10 Ocak 2019 tarihlerinde  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler” sempozyumu gerçekleştirilecek.

T.C Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak olan ve yalnızca davetli misafirlerin katılacağı sempozyum programının açılış oturumu 09 Ocak 2019, saat 12:00’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın hitapları ile başlayacaktır.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlarına Ankara-JW Marriott Hotel’de devam edilecek olup, sempozyum bilimsel program başlangıç gün ve saati tüm belediye ve kamu kurumu temsilcileri için 09 Ocak 2019 saat 16:00 olarak planlanmıştır.

Oturumlarda;

  • Cumhurbaşkanlığı sisteminin yerel yönetimlere getireceği yeni vizyon ve yaklaşımlar,
  • Yerel yönetimler ile merkezi idare arasındaki ilişkiler,
  • Yerel Yönetimlerde entegre atık yönetimine geçiş, sıfır atık uygulamasının yaygınlaştırılması, su yönetiminde verimlilik ve performansı,
  • İmar disiplininin sağlanmasında mevzuat ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar,
  • Merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları, şehir kimliği ve estetik konuları ele alınacaktır.

Ülkemizdeki tüm yerel yönetimler ile üniversitelerin farklı bölümlerinden akademisyen ve öğrencilerin katılım sağlayacağı sempozyum, yerel yönetimler alanında çalışan birçok kurumu da bir araya getirecek.

Türkiye Belediyeler Birliği Belediye Akademisi organizasyonu ile yerel yönetimler alanında bir ilk olma özelliği taşıyan sempozyum davetlileri arasında kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, akademisyenler ve basın mensupları yer alıyor.

AÇILIŞ OTURUMU

Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhurbaşkanı

Prof. Dr. Şükrü KARATEPE, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Pol. Kur. Bşk. V.

Köksal TOPTAN, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı

Fatma ŞAHİN, Gaziantep BŞB. Belediye Bşk. /Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı

OTURUM BAŞLIKLARI

  1. Yönetimler Arası İdari ve Mali İlişkiler
  2. Çevre Dostu Şehirler,
  3. Şehir Planlaması ve İmar Disiplini

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ