logo

Cumhurbaşkanlığı Kabine Değişikliği: 3 Yeni Bakan Atandı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Değişikliği: 3 Yeni Bakan Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kurulan 2 bakanlık; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi değişikliği ve 3 yeni bakan ataması kararları Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alınan kararla “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” yerine,  “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” ve “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı” adıyla iki bakanlık kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni kurulan iki bakanlık ve Ticaret Bakanlığına atama yapıldı. Atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin, Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş atandı.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI: DERYA YANIK

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle kurulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına, mükerrer sayıda yayımlanan kararla Derya Yanık atandı.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI: VEDAT BİLGİN

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle kurulan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, mükerrer sayıda yayımlanan kararla Vedat Bilgin atandı.

TİCARET BAKANLIĞI: MEHMET MUŞ ATANDI

Karara göre, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verilerek yerine AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş getirildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ