logo

CUMHURİYETİN 92. YILINDA RESMİ GEÇİT TÖRENİ

CUMHURİYETİN 92. YILINDA RESMİ GEÇİT TÖRENİ

Atasehir_C_resmi_gecit_toren92.Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Ataşehir’de Resmi Geçit Töreni Yapıldı. Törende öğrenciler Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanını selamladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Bulvarı’nda gerçekleşen Resmi Geçit Töreni’ne Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutan Vekili Kd. Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın da aralarında bulunduğu İlçe daire amirleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınakynak’ın da aralarında bulunduğu siyasi parti yöneticileri ve temsilcileri, Belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, Ataşehir’deki okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atasehir_resmi_gecit_toren (48)

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı alandaki öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’inci yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla idrak ediyoruz” sözleri ile konuşmasına başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; 92 yılda çeşitli badireler atlatıldığının altını çizerek; “92 yıl boyunca milletçe birçok zorluk ve badirelerle karşılaştık.  Her zorluğu, her badireyi aşmasını bildik. Her sınavdan başarıyla çıkarak bugünlere ulaştık.  Cumhuriyetimizi yüceltmek için gece gündüz çalışmalıyız. Cumhuriyet hiç tartışmasız şekilde, bugün 78 milyonun Cumhuriyetidir.  Bu ülkenin her ferdi Cumhuriyetimizin eşit derecede sahibidir. Eski kırgınlıkları gidermek, küslükleri ortadan kaldırmak, acıları dindirmek, yaraları tedavi etmek hepimizin görevi olmalıdır. Cumhuriyetimizin bu vasfını muhafaza etmek, daha da güçlendirmek için, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çok çalışmaya devam edeceğiz.  İnşallah, 8 yıl sonra Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünü bugünden çok daha büyük bir coşku, birlik, kardeşlik ve daha büyük huzur ikliminde kutlayacağız.  Bu düşüncelerle bir kez daha Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, ülkemize, milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Atatürk Mahallesindeki Cumhuriyet Bayramı töreni, Halil Atamavcı ile Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerin Kuvayi Milliye şiirinin de aralarında günün anlamı ile ilgili şiirler okuması ve halkoyunları gösterilerinden sonra yapılan resmigeçit töreniyle sona erdi.

Atasehir_resmi_gecit_toren (18)Atasehir_resmi_gecit_toren (30)Atasehir_resmi_gecit_toren (61)Atasehir_resmi_gecit_toren (71)Atasehir_resmi_gecit_toren (83)Atasehir_resmi_gecit_toren (84)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ