logo

Cumhuriyet‘in 94.Yılında HALKIN Temsilcilerinden ‘ATA’ya Çelenk

Cumhuriyet‘in 94.Yılında HALKIN Temsilcilerinden ‘ATA’ya Çelenk

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94.Yılı Kutlama programı resmi çelenk tören sonrası alanda bulunan siyasi partiler, STK’lar ve dernekler adına çelenk sunumu geçekleşti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Resmi törene katılan siyasi parti, STK, dernek başkan ve temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Sunumu yapan CHP İlçe Sekreteri Celal Yalçın daveti gelen siyasi parti, dernek ve STK temsilcileri Cumhuriyet Meydanın da bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak, cumhuriyete bağlılıklarını vurguladılar.

Çelenk sunumu sonrası kürsüye davet edilen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıklarını ifade eden siyasi parti, dernek ve STK temsilcilerini yanına davet ederek, birlikte ve berberlik mesajlarını vermelerini istedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Türk Milleti açısından önemli bir bayram olduğunun altını çizen MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Nuğman Zeki Kaya Cumhuriyetin, kulluktan hürriyete geçişi sağlayan, büyük bayramlarımızdan biri olduğunun idrakinde olarak Cumhuriyeti ilelebet sonsuza kadar korumamız gerektiğinin kaydetti.

Dünyadaki ilk ulusal Kurtuluş Savaşını kazanan Atatürk’ün emperyalizme karşı mücadelesi ve bağımsızlık meşalesinin yolumuzu aydınlatıyor olduğunun altını çizen Vatan Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Feyzullah Gümüş, kısa konuşmasında; “Bugün ‘O’na sahip çıkmanın yolu ABD’nin ve İsrail’in bölge ülkelerini ve Türkiye’mizi bölme planları karşısında kenetlenmektir. Türk Milletine güvenimiz tamdır ve geleceğimiz aydınlıktır” dedi.

94’üncü kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin tarihimizdeki en köklü dönüşüm olduğuna işaret eden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, bu dönüşümün egemenliğin kaynağını ulusta bulan anlayıştır olduğunun altını çizerek; “Biliyoruz ki Cumhuriyetimizin kuruluş anlayışı, emperyalizme, kurulu düzenin yanlışlıklarına, eşitsizliğe, gericiliğe, sömürüye, adaletsizliğe ve tüm özel imtiyazlara başkaldırı anlayışıdır” diye konuştu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele yıllarındaki başarılarına da değinen Hakkı Altınkaynak, bu gün Cumhuriyetimizin kurucusu milli kahramanımız Atatürk’e yapılan saldırılara dikkat çekerek, “Unutmayalım ki, Cumhuriyetimizin kurucusu ömrünü savaş meydanlarında geçirmiş ve tüm dünyanın tartışmasız kabul ettiği bir devlet adamıdır, devrimcidir. Mustafa Kemal Atatürk’ü itibarsızlaştırma hırsı kimseye fayda getirmez. Bugün yaşananları gördükçe ‘O’nun büyüklüğünün tartışılmaz olduğunu daha net görüyoruz” şeklinde konuştu.

Sahip olduğumuz en büyük hazinenin “Demokratik ve Laik Cumhuriyetimiz” olduğunun altını çizen, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, umutsuzluğa yer olmadığını ifade ettiği konuşmasını,  “Bu değerler hepimizin ortak paydasıdır. Onun yolunda onurla, kararlılıkla ve umutla yürümeye devam edeceğiz.  Hayatta olduğumuz sürece bazı şeyleri değiştirmeye gücümüzün yettiğini de görüyoruz. Umutsuzluğa yer yok, buna hakkımız da yok. Kararlılıkla ülkemize, birliğimize, demokrasimize, Atatürk ve İlkelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.

Resmi Çelenk Snumu Töreni sonrasında alanda bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından alternatif törende çelenk sunanlar arasında;  Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği, Ataşehir Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Ataşehir Vatan Partisi, MHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, DSP Ataşehir İlçe Başkanlığı, Ataşehir Mahalle Muhtarları Derneği, Cumhuriyetçi Kadınları Derneği, Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği Ataşehir Şubesi, İstanbul Barosu Bölge Temsilciliği, Ataşehir Ülkü Ocakları yer aldılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ