logo

ÇYDD ATAŞEHİR MOR KURDELE DAĞITTI

ÇYDD ATAŞEHİR MOR KURDELE DAĞITTI

İlkiz Kulan başkanlığındaki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ataşehir Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle stant açarak kadınlara mor kurdele dağıttı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ataşehir Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Novada AVM’de açtıkları stantta başkan İlkiz Kulan ve yönetimi kurulu üyeleri ile birlikte Ataşehirli kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayıp, kadına uygulanan şiddet ve cinayetlerine karşı toplumsal duyarlılık uyandırıp farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşların yakalarına mor kurdeleye sarılı mor çiçek taktılar.

Tanıtım amaçlı olarak açtıkları stantta yaptıkları çalışmaları, yapmayı hedeflediklerini anlattıkları kadınlara, bu özel günden dolayı kadınlar gününü kutlamak, kadına şiddete hayır algısını onlarla paylaşmak olduğunu kaydeden ÇYDD Ataşehir Şubesi üyeleri, “Kadınlar birer çiçektir. Onları bir çiçek gibi narin olduklarını düşünerek korumak gerekir” şeklinde ifade ettikleri etkinlikte, AVM’ye gelen kadınlara çiçek motiflerinin yer aldığı mor kurdele dağıttılar.

Senede bir gün kadınların anılması güzel, aslında bu ilginin her gün olması gerekir” diye konuşan ÇYDD Ataşehir Şubesi yöneticileri,  emekçilerin, hem gönüllülerin, çalışan ev hanımı olan annenin her gün özel günü olması gerektiğini kaydettiler.

“Doğurganlıkta, eğitimde, çocuk yetiştirmede, yuvayı kurmada, çocukları ve eşiyle beraber yuvayı yürütmekte en büyük görev yine kadınlara düşüyor” diyerek, kadının yaşamdaki yerinin hafife alınmamasının gereğine işaret eden ÇYDD Ataşehir Şubesi üyelerinden Müesser Aslanbay, kadının eğitimli olmasının aile ve topluma etkisinin ve öneminin altını çizerek “Eğer biz bir kadını eğitirsek, önce eğittiğimiz kadının ailesini, evlenince eşinin ailesini, sonrasında çocuklarını ve çocuklarının ailesini de eğitmiş oluruz. Demek ki sadece bir kişiyi değil birçok aileyi eğitmiş oluyoruz. Eğitilmiş kadın komşusunu, kocasının akrabalarını ve su damlası gibi dalga dalga yayılır. Bir kişiyi eğitmek demek dünyayı eğitmek demektir. Herkes bir kişinin eğitilmesini üstlense çözülmeyecek hiçbir sorunun kalamayacağını düşünüyorum”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ