logo

ÇYDD BURS VERENLERİYLE ÖĞRENCİLER BULUŞTU

ÇYDD BURS VERENLERİYLE ÖĞRENCİLER BULUŞTU

İlkiz Kulan başkanlığındaki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ataşehir Şubesi burs verenleri ile burs alan öğrencilerini tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla kahvaltıda bir araya getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ataşehir Şubesi tarafından Fenerbahçe Devlet Demiryolları Sosyal Tesislerinde kahvaltılı olarak düzenlenen toplantıya 120 civarında burs verenler, gönüllüler ile öğrenciler katıldı.

Amacımız burs verenlerle burslu öğrencilerimizi kaynaştırmak. Bizim üniversitede 100’e yakın burslu öğrencimiz var. Bu gün 60 civarında burslu öğrencimiz geldi kahvaltımıza. 60 civarında da burs verenler, gönüllümüz burada. Öğrencilerimizle burs verenlerimiz bir birlerini tanısınlar. Bu bizim burslu öğrencilerimiz için eğitim olanaklarını geliştirme ve iş olanağı yaratma kapısı… Burs veren işletme sahibi burs verenlerimiz ile tanışan öğrencilerimize iş imkanı sağlanır. Amacımız bu…

Aile içi toplantıyla Pazar gününü birlikte değerlendirmeyi amaçladıklarını kaydeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan, birlikte gün geçirmeyi istediklerini kaydederek; “Tanışma, kaynaşmanın dışında, aramızda aile olarak keyifli bir pazar geçirmek. Biz kocaman bir aileyiz diyoruz. Aile üyelerinin bir birini tanıması çok önemlidir” dedi.

Burs verenlerle burslu öğrencilerin buluştuğu toplantıları yılda bir kez yaptıklarını belirten İlkiz Kulan,  katılımın yüksek olması nedeniyle genellikle okulların yeni açıldığı Şubat ayında düzenledikleri bu toplantı dışında, burs verenleriyle de kenti içlerinde sık sık toplantılar yaptıklarını kaydetti.

ÇYDD’NE NASIL DESTEK OLURUZ?

Gönüllülük esasına göre ve bağışçılardan sağlanan kaynaklarla eğitim gören ekonomik olanakları sınırlı öğrencilere eğitim bursu sağlayan ve Türkan Saylan tarafından kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’ne için burs vererek, kayıt ve barınma giderleri için katkı dışında; bağış yaparak, birey veya kurum olarak yapım ve donanımlarına katkı verilebilecek eğitim ve kültür evlerinde; sağlık, hukuk, iletişim, çocuk gelişimi ve tüm sanatsal çalışmalar için gönüllü eğitmenlik yaparak, konser ve seminerlere katılarak, çelenk servisini kullanarak, gönüllü olarak çalışarak destek verilebiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ