logo

ÇYDD “Deniz Yıldızı” Projesiyle Liderler Yetiştiriyor

ÇYDD “Deniz Yıldızı” Projesiyle Liderler Yetiştiriyor

Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden ÇYDD, eski ve yeni öğrencilerini kahvaltıda buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Düzenlediği etkinliklerle öğrencileri bir araya getiren ve onların kaynaşmasını sağlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ataşehir Şubesi, tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla dernek merkezinde düzenlediği kahvaltıda eski ve yeni öğrencileri ile yöneticileri buluşturdu.

İLKİZ KULAN; “AMACIMIZ ÇOCUKLARA DOKUNABİLMEK”

Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, öğrencilere verdiği burs desteğinin yanı sıra onları sosyal hayatın içine alacak bir dizi etkinliğe imza atıyor.

Birlikte kahvaltı yapan ve sohbet eden öğrenciler yeni arkadaşlık edinmenin mutluluğunu yüzlerindeki ifadelerle yansıttılar.

Yöneticilerle birlikte kahvaltı yapan öğrenciler toplu fotoğraf çekimiyle birlik ve beraberliklerinin fotoğrafını ölümsüzleştirdiler.

“DENİZ YILDIZI BİZİM LİDER YETİŞTİRME PROJEMİZDİR”

ÇYDD Genel Merkez koordinasyonuyla düzenlenen Deniz Yıldızı projesinin lider yetiştirme projesi olduğunun altını çizen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)Ataşehir Şubesi Başkanı İlkiz Kulan çalışmaları ve yaptıkları etkinliklerle yaptığı açıklamada; “ Geçmiş süreçte çeşitli kulüpler açarak etkinliklerimize devam ettik. Deniz Yıldızı projemiz var. Deniz Yıldızı Genel Merkez Koordineli bir projedir.  Buraya tanıklar çağırarak, etkili iletişim, kariyer ve stratejik planlama, proje yönetimi, çevre, sosyal bilinç, Cumhuriyet Tarihi gibi konularda her hafta kendi alanında farklı uzmanları çağırıyoruz ve interaktif bir şekilde bunun gerçekleşmesini sağlıyoruz.  Bu projenin sonunda en az 30 kişiyle birlikte yemek yiyerek değerlendirmeler yapıyoruz.  Bu değerlendirme aynı zamanda bir kaynaşmayı da sağlıyor. Bu kaynaşma ortamı sonucunda ertesi sene için gençlerin kendi seçimleri yaptıkları yürütme kurulları var. Yürütme kurulların da genelde “Deniz Yıldızı” projesinde olan gençler çıkıyor.  Çünkü “Deniz Yıldızı” bizim lider yetiştirme projemizdir” dedi.

“BİZ BİR BANKAMATİK DEĞİLİZ”

ayakları üstünde durabilen aydın, çağdaş düşünceye sahip kızların yetişmesini hedeflediklerini kaydeden ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) Ataşehir Şube Başkanı İlkiz Kulan kahvaltı sırasında yaptığı açıklamasında; “Bu projenin sonunda bizim kolaylaştırıcı (Başkan)seçiliyor. İlkokuldan beri tam 11 yıldır aramızda olan kolaylaştırıcımız olarak Medeniyet Üniversitesinde Genetik okuyan Melik’e seçildi.  Kızlarımız bu konuda yetenek sahibi. Bizde ayakları üstünde durabilen aydın, çağdaş düşünceye sahip kızlarımız olsun istiyoruz.  Bunun içinde çeşitli kulüpler kuruyoruz.  Buradaki amacımız sadece burs vermek değil. Onları sosyal hayatlarının gelişmesine de katkı vermek. Biz bir bankamatik değiliz.  Bizlerde burada haftanın altı gününde gönüllü olarak çalışıyoruz. Her çocuğun kendisine göre bir hayat hikâyesi var. Buradaki amacımız o çocuklara dokunabilmek. O nedenle de; drama, dans, salsa, tango, kitap kulübü, İngilizce gramer, İngilizce konuşma, yoga, Resim Kulübü, Sinema ve Tiyatro gibi kulüpleri kurarak çocuklarımızın buralarda hem streslerini atmalarını sağlamak hem de ufuklarını genişleterek iyi dostluklar kazanmalarını sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

ÇYDD ATAŞEHİR ŞUBESİ 180 ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR

ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği) Ataşehir Şubesi’nin sınırlı olanaklarla 135 üniversite, 45’i lise öğrencisi olmak üzere 180 öğrenciye burs verdiklerini söyleyen Kulan; “Öğrencilerimizi, tiyatro için haftada iki kez Sabancı üniversitesine, ayrıca ayda bir kendimiz özel tiyatrolara götürüyoruz” diyerek; Anıtkabir’i ve Çanakkale Şehitliğini her sene birer kez ziyaret ettiklerinin de altını çizdi.

Bu senede öğrencileri İzmir bölgesini ziyarete götürme düşüncelerinin olduğunu söyleyen Kulan, daha çok gönüllülere ve eğitim severlerin desteklerine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ