logo

Danıştay, Ağaoğlu Maslak 1453 Projesini Durdurdu

Danıştay, Ağaoğlu Maslak 1453 Projesini Durdurdu

maslak_1453Maslak Fatih Ormanı’nın yanı başında yükselen Ağaoğlu’nun Maslak 1453 projesine Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Danıştay, Ağaoğlu grubu, TOKİ ve Emlak Konut GYO işbirliğinde inşaatına devam edilen ‘Maslak 1453’ projesinin yasal dayanağı olan imar planı değişikliklerinin yürütmesini durdurdu. Davacı TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’ne dün tebliğ edilen mahkeme kararı uyarınca ruhsatın iptal edilerek inşaatın mühürlenmesi gerekiyor.

TOKİ’nin Maslak 1453 için hazırladığı 2010 tarihli imar planı değişikliklerine Mimarlar Odası’nca daha önce de “imtiyazlı imar hakları verildiği” gerekçesiyle dava açılmış 2013 Ocak’ta iptal edilmişti. Müteahhit Ali Ağaoğlu, iptal edilen imar planlarının 2010’dan kalma olduğunu, şu anda projenin 2011’de çıkan son imar planlarına göre yapıldığını söylemiş ve “Bizi etkileyen bir tarafı yok. Hem inşaat hem de satışlar devam ediyor” demişti.

GEREKÇE; ULAŞIM VE NÜFUS YOĞUNLUĞU

Yürütmesi durdurulan ‘Şişli İlçesi Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Nazım ve Uygulama İmar Planları’ Eylül 2011’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanmıştı. Danıştay 6. Dairesi, 26 Mart 2013’te aldığı kararın gerekçesinde revize edilen yeni planların köklü değişiklikler içermediğine ve planlanan alanın arttırıldığına dikkat çekerek değişikliklerin kamu yararına uygun olmadığını belirtti. Kararda, dava konusu plan değişikliğinin nüfus yoğunluğunu arttıracağı, ayrıca Büyükdere-Levent aksında ulaşım sorunları yaratacağı vurgulandı. Hâlâ devam eden Maslak 1453 inşaatı, projenin internet sitesindeki kameralardan canlı izlenebiliyor. Tartışmalı projede fiyatlar, 1+1 daireler için 504 bin liradan başlıyor, 4+1 dairelerde 1 milyon 855 bin TL’ye kadar yükseliyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ