logo

Demirkent Eğitim Ve Araştırma Vakfı’ndan Kütüphane Açılışı

Demirkent Eğitim Ve Araştırma Vakfı’ndan Kütüphane Açılışı

Toplumların gelişiminin eğitim ile sağlanacağının bilinciyle faaliyetlerini sürdüren Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, bağışçılarının desteği ile kütüphane yeniledi.

Toplumların gelişiminin eğitim ile sağlanacağının bilinciyle faaliyetlerini sürdüren Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, bağışçılarının desteği ile çocuklara ve gençlere katkı sağlamaya devam ediyor. Vakıf, hayırsever iş insanı Gamze Taştekne’nin katkıları ile Halkalı Güneş Ortaokulu’nun kütüphanesini yenileyerek öğrencilerin hizmetine açtı.

Dünya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Didem Demirkent önderliğinde, duayen gazeteci Nezih Demirkent ile eşi Prof. Dr. Işın Demirkent‘in ilkelerini yaşatmak amacıyla kurulan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bağışçılarının destekleri ile faaliyetlerini sürdüren vakıf, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde yer alan Halkalı Güneş Ortaokulu öğrencilerinin, yeni ve donanımlı bir kütüphaneye kavuşmasına destek oldu. Hayırsever iş insanı Gamze Taştekne’nin bağışıyla yenilenen kütüphanenin açılışına Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Postacı, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem, okul öğretmen ve öğrencileriyle birlikte vakıf temsilcileri katıldı.

Kütüphane açılışında konuşan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Postacı; “Kütüphanelerin bilgi ve birikimlerimizi gelecek nesillere aktarmada en önemli araç olduğunu, bu nedenle öğrencilerin kütüphanelerde daha çok zaman geçirerek, geçmişi okuyup araştırıp tanıyarak geleceğe hazırlanmaları gerekir. Başta Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı yöneticilerine, bağışçılara ve okul yönetimine, okulumuza böyle güzel bir kütüphane kazandırdıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Burcu Kösem, “Tarihsel, Kültürel ve Sanatsal Duyarlılığı Olan Bireyler Yetiştirmek İstiyoruz.”

Sn. Postacı’nın konuşmasından sonra törende düşüncelerini duygularını ifade eden Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem; “Bugün bizler için oldukça anlamlı ve değerli bir gün. Vakıf olarak başkanımız Sn. Didem Demirkent’in liderliğinde güçlü, aklın ve bilimin ışığında sorgulayan, üreten, kendisi ve ülkesi için iyi bir gelecek hayal eden, tarihsel, kültürel ve sanatsal duyarlılığı olan bireyler yetiştirmek amacıyla çalışıyoruz. Kütüphaneler hem bu amaçlarımızı gerçekleştirmek, hem de sağlıklı nesiller yetiştirmek için oldukça önemli. Bu güzel kütüphanenin çocuklarımıza ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diler; bağışçımız Gamze Taştekne’ye teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

Kütüphanenin Adı: “Sermin Yılmaz Kütüphanesi” Oldu

Büyük uğraşlarla ve emekle oluşturulan kütüphanenin ismi, bağışçı Gamze Taştekne’nin vefat eden annesinin adını yaşatmak adına “Sermin Yılmaz Kütüphanesi” olarak düzenlendi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ