logo

DİSK Asgari Ücret Açıklaması: ‘Sefalet Ücreti İle Açlığa Mahkum Ettiniz’

DİSK Asgari Ücret Açıklaması: ‘Sefalet Ücreti İle Açlığa Mahkum Ettiniz’

#AsgariÜcret tespit komisyonunun toplandığı saatlerde DİSK’liler meydanlarda “Sefalet ücreti istemiyoruz” sloganıyla belirlenen asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Asgari Ücret Komisyonu çalışmalar sonucu 2021 yılı Asgari Ücret brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

Basın açıklaması için Kadıköy Meydanında toplanan DİSK Üyeleri adına açıklama yapan DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bu ülkenin işçisini emekçisini #SefaletÜcreti ile açlığa mahkum ettiniz. Ama bilin ki bu dava burada bitmez. Bu hesap burada bitmez!” dedi.

CHP’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASINA DESTEK

DİSK üyelerinin Kadıköy’den “#AsgariÜcret Sefalet Ücreti Olmasın İnsan Onuruna Yaraşır Olsun” diye seslendikleri  basın DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları ve DİSKüyeleri katıldı.

Basın Açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekilleri, önceki dönem milletvekili Kadir Gökmen Öğüt destek verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ