logo

Diyanet İşleri Başkanı “Teravih Namazı” ve Aşı” Açıklaması Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı “Teravih Namazı” ve Aşı” Açıklaması Yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaklaşan Ramazan ayı öncesi teravih namazı ve aşı ile ilgili açıklama yaptı. Toplu teravih kılınacak mı? Kovid aşısı oruç bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yaklaşan Ramazan ayı öncesi “Toplu teravih kılınacak mı?”, “Kovid aşısı oruç bozar mı?” sorularının yanıtını verdi.

TERAVİH NAMAZINI CAMİLERDE DEĞİL EVLERİMİZDE KILMAK UYGUN

Yaklaşan Ramazan ayı öncesi teravih namazı ile ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açıklamasında “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik.” İfadelerine yer verdi.

ORUÇLU İKEN AŞI OLMAKTA SAKINCA YOK

Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında uygulanan aşı ile ilgili de görüş açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Oruçlu iken aşı olmakta sakınca yoktur. Bu durum orucu bozmaz.” Dedi.

“TERAVİH NAMAZLARIMIZI EVLERİMİZDE KILACAĞIZ”

Ramazan ayının da geçen sene olduğu gibi Kovid-19 şartlarında karşılandığına vurgulayan Ali Erbaş, “Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının uzun süre kapalı bir alanda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı geçen sene olduğu gibi teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız.” Şeklinde konuştu.

“ORUÇLUYKEN AŞI OLABİLİR MİYİZ?” SORUSUNA YANIT

“Oruçluyken aşı olabilir miyiz?” şeklinde çok yoğun soru aldıklarını belirten Ali Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur. Bu durum orucu bozmaz.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ