logo

DİYANET’TEN MÜJDE ‘OYUN MÜZESİ ÇOCUKLARIN’

DİYANET’TEN MÜJDE ‘OYUN MÜZESİ ÇOCUKLARIN’

atasehir_dustepe_oyun_muzesi-sunay_akinSunay Akın’ın öncülüğünde Ataşehir Mimar Sinan Parkı’nda kurulan ‘Düştepe Oyun Müzesi alanın müftülüğe tahsis edilmesi haberine Diyanet’ten yanıt geldi.

Diyanet’ten çocukları sevindirecek haber: ‘Oyun müzesi çocukların’

Sunay Akın‘ın girişimleriyle hayata geçen Ataşehir Mimar Sinan Parkı’ndaki, ‘Düştepe Oyun Müzesinin bulunduğu alanın müftülüğe tahsis edilmesine yönelik tepkiler, Diyanet İşleri Başkanlığı‘nı harekete geçirdi. Haberi sosyal medya hesabından duyuran Sunay Akın, “Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aradılar ve haberi bugün duyduklarını, müftülüğün yer yoksa bodrum katta çalışacağını, oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istediklerini bildirildiler” dedi.

atasehir_dustepe_oyun_muzesi-23

Sunay Akın’ın çabalarıyla İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Parkı’nda kurulan, ‘Düştepe Oyun Müzesi’nin bulunduğu bölge, ilçe müftülük alanı ilan edilmiş ve müzeye binayı boşaltması için verilen süre geçtiğimiz günlerde dolmuştu. Tartışmalar devam ederken Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan önemli bir haber geldi. Sosyal medya hesebından açıklama yapan Sunay Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yetkililerin kendisine ulaştığını ve “Oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istediklerini” söylediklerini aktardı. Akın şu ifadeleri paylaştı:

‘İNSANA OLAN İNANCIM KAT BE KAT ARTTI BUGÜN’

“Merhaba.. Bugün, Ataşehir Belediyesi’nin talebi üzerine çocukların aileleriyle birlikte nitelikli zaman geçirmelerine, oynamalarına yönelik Oyun Müzesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Ataşehir Müftülüğü’ne verildiğine dair haberler çıktı.. Öncelikle şu bilgi kirliliğini önlemeliyiz: Söz konusu müze Göztepe’de kendime ait tarihi köşkte kurduğum İstanbul Oyuncak Müzesi değil, Ataşehir Belediyesi bünyesindeki, Mimar Sinan Parkı’nda bulunan Düştepe Oyun Müzesi’dir.. Sosyal medyada duyarlı insanların tepkisiyle konu gündemde ilk sıralarda yer aldı.. Çocuğun oyun dünyasına, müzeciliğe ve parka sahip çıkan, tepkisini dile getiren herkese çok teşekkür ediyor ve mutluluğumu iletiyorum.. İnsana olan inancım kat be kat arttı bugün.. Sizlerin oluşturduğu duyarlık sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan aradılar ve haberi bugün duyduklarını, müftülüğün yer yoksa bodrum katta çalışacağını, oyun müzesinin çocuklara hizmet sunmasını istediklerini bildirildiler.. Ayrıca, resmi tatil biter bitmez bu yönde açıklama yapılacağı söylendi.. Konunun asıl muhatabı olan İBB’nin kararını durdurma yönünde Ataşehir Belediyesi mahkemeye başvurdu.. Durum şimdilik bu.. Gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlere duyuracağım.. Tek amacı çocukların aileleriyle birlikte oyunlar oynayacağı, oyunun tarihinin sergilendiği ve toplumu bilgilendirmek olan Düştepe Oyun Müzesi’ne desteğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum.. Saygılarımla..”

Sunay Akın tarafınan Sosyal Medyada paylaşılan mesaj

Düştepe Oyun Müzesi’yle ilgili gelişmeleri bilgilerinize sunarım:

sunay_akin_twit

HÜRRİYET

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ