logo

DİYANET’TEN TEPKİ GÖREN ‘FETVA’ İÇİN AÇIKLAMA!

DİYANET’TEN TEPKİ GÖREN ‘FETVA’ İÇİN AÇIKLAMA!

diyanet_aciklama_fetvaDiyanet İşleri Başkanlığı; “Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır. Olmaz. Olamaz. Kurulumuzun sitesi saldırıya maruz kalmıştır.”

Recep Kenan/itvhaber.com

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, “Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla öncelikle gün boyu yürüyen bu kötü kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır. Olmaz. Olamaz.” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş imzasıyla yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı sıfatıyla öncelikle gün boyu yürüyen bu kötü kampanyadan dolayı derin bir üzüntü içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun böyle bir fetvası kesinlikle olmamıştır. Olmaz. Olamaz.

Bugün (Dün) yaşanan üzücü olayla ilgili Diyanet İşleri Başkanımızın talimatıyla geniş kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Alınan güvenlik hizmeti raporuna göre Din İşleri Yüksek Kurulumuzun sitesi son günlerde pek çok saldırıya maruz kalmıştır.

Başkanlığımızın temel ilke ve prensipleriyle tamamen tezatlık teşkil eden, Başkanlığımıza ve Yüce Dinimiz İslam’a yönelik olumsuz algı oluşturmak amacıyla planlanan bu edep ve ahlak dışı sabotajın sorumluları en kısa zamanda tespit edilerek adalete teslim edilecektir.

Dini Soruları Cevaplandırma Platformu’nu her türlü istismarı önlemek için bugünden itibaren kapatmak zorunda kaldığımızı üzülerek ifade etmek isterim

Son olarak milletimizin her ferdinden istirham ediyorum: Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemiz, gönül coğrafyamız ve bütün insanlık için önemli bir müessesedir. Bu müesseseyi bu tür yalan yanlış haberlerle yıpratmayalım.”

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği 08.01.2016 Tarihli Açıklaması:

Bugün bazı internet sitelerinde Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı Dini Bilgilendirme Platformu’na dayandırılarak verilen ifadeler ve bu çerçevede metinde yer alan akıl ve ahlaktan yoksun görüşler Din İşleri Yüksek Kurulumuza ve Başkanlığımıza isnat edilemez.

Elektronik ortamda türlü hile ve desiselerle, çeşitli kelime oyunlarıyla, kendisini vatandaş yerine koyarak platforma soru sorup aldığı cevapları da tahrif ederek, bunu Başkanlığımızı itibarsızlaştırmanın bir yöntemi olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez.

Bazı medya kuruluşları tarafından bu tür sapkın, çarpık yorum ve değerlendirmelerin bütün bir topluma Başkanlığımızın görüşü olarak takdim edilmesi hiçbir ahlaki temelle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez.

Söz konusu haberle ilgili olarak tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ