logo

DİYARBAKIR SUR’DA ÇANKIRILI YAŞAR YENİÖREN ŞEHİT OLDU

DİYARBAKIR SUR’DA ÇANKIRILI YAŞAR YENİÖREN ŞEHİT OLDU

Cankiri_sehitDiyarbakır’ın Sur İlçesinde teröristlerle çatışmaya giren Çankırı Bayramörenli Jandarma Özel Harekat (JÖH)’ta görevli Uzman Çavuş Yaşar Yeniören Şehit oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Diyarbakır’ın Sur İlçesinde 19 Aralık 2015 Cumartesi Şehit olan Jandarma Özel Harekat (JÖH)’ta görevli Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in Çankırı Bayramören ilçesinden olduğu bilgisi alındı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada iki asker yaralanırken ağır yaralı 1 asker şehit oldu. Şehit olan çatışmada şehit olan JÖH Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in Çankırı Bayramören ilçesinden olduğu

sehit_

19 Aralık 2015 Cumartesi günü bu sabah saatlerinde 7′inci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler, polis ve jandarma harekat timleri operasyonlarını sürdürürken, Yıkıkkaya Sokak üzerinde terör örgütü PKK’lılar tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 uzman çavuş yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma yaşandı.

Çatışma nedeniyle ambulansların bir süre giremediği bölgede yaralı askerler, daha sonra alınarak ambulansla alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Askerlerden durumu ağır olan Çankırılı Uzman Çavuş Yaşar Yeniörendoktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı,  Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi’nde 1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 uzman çavuşun da yaralandığı saldırı ile ilgili açıklama yaptı:

“19 Aralık 2015 tarihinde saat 10.30’da Diyarbakır ili Sur ilçesinde icra edilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören Şehir haberi üzerine bir taziye mesajı yayınladı.

Vali Vahdettin Özcan taziye mesajında; “Diyarbakır Özel Harekat Tabur Komutanlığı emrinde görev yapmakta iken Sur İlçesinde çıkan çatışmada, hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in şehit edildiği haberini üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım.

Şehidimiz Yaşar Yeniören ile birlikte son günlerde yaşanan terör olaylarında vatanımız ve bayrağımız uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli aileleri başta olmak üzere tüm milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum” dedi.

BABA EVİ MALTEPE’DE

Baba evi Maltepe Başıbüyük’te olduğu öğrenilen şehidin abası Şaban Yeniören,  evinde taziyeleri kabul ediyor. Şehit düşen Uzman Çavuş Yaşar Yeniören 20 Aralık Pazar günü Selimiye’de askeri tören yapılacak. Pendik Sahilde Dumankaya Camiide kılınacak cenaze törenin ardından Başıbüyük mezarlığına defnedileceği belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ