logo

DİYARBAKIR SURLU ÖĞRENCİLER, ATAŞEHİR OYUN MÜZESİ’NDE

DİYARBAKIR SURLU ÖĞRENCİLER, ATAŞEHİR OYUN MÜZESİ’NDE

surlu_cocuklar_atasehir_de (1)Fenerbahçe-Beşiktaş derbi maçını izlemek için İstanbul’a gelen Diyarbakır Surlu 40 öğrenci, Ataşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Parkı’ndaki Düştepe Oyun Müzesi’nde ağırlandı.

Diyarbakır Sur’dan gelen öğrenciler, Ataşehir Oyun Müzesi’nde gönlünce eğlendi

Ataşehir Belediyesi  Çocuk Meclisi, Sur’lu öğrencileri Düştepe Oyun Müzesi’nde karşıladı. Birlikte tiyatro izleyip, bowling ve golf oynayıp, oyuncak boyayan çocuklar, öğlen yemeğinde de bol bol sohbet etme ve dertleşme imkanı yakaladı.

surlu_cocuklar_atasehir_de (3)

Okulları kapalı olduğu için uzun süre eğitim olanaklarından mahrum kalan, bir kısmı taşımalı sistemle eğitimine devam eden Diyarbakırlı çocuklara Ataşehir Belediyesi  “eğitimlerine devam ettikleri takdirde, kendilerine eğitimlerinin sonuna kadar burs sağlama” sözü verdi.

Şehir dışında olduğu için buluşmaya katılamayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Çocuk Meclisi Başkanı Alara Tuncer aracılığıyla çocuklara “Diyarbakırlı evlatlarım, Ataşehirli çocuklarım, bugün Sur ile Ataşehir arasında kuracağınız kardeşlik ve dostluk köprüsünün ilk adımını atacaksınız. Gönlünüzce koşup oynayacağınız, doyasıya gülüp eğleneceğiniz günleri yaratmak için elimizden geleni yapacağız. Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum” diye seslendi.

surlu_cocuklar_atasehir_de (10)

Fenerbahçeli işadamları tarafından Fenerbahçe – Beşiktaş ve Fenerbahçe – Amed Sportif takımlarının futbol maçlarını izlemek için 6 günlüğüne İstanbul’a gelen çocuklara eşlik eden öğretmenlerden Abdülrahim Pamukçu “Çocuklarımız geziye çıkmadan önce heyecanlıydılar. Çoğu il dışına bile çıkmamış çocuklar. Fenerbahçe Kulübü beklediğimizden daha fazla bir misafirlik gösterdi, teşekkür ediyoruz. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’ın eğitimine devam eden ihtiyaç sahibi çocuklara bütün eğitim hayatları boyunca burs sözü vermesi bizi çok mutlu etti. Bu geziye katılan çocuklarımızın 40’ının da böyle bir desteğe çok ihtiyacı var. Bunun herkese model olmasını diliyoruz. Bu konuda farkındalık yaratan ve çocuklarımıza sahip çıkan Fenerbahçe camiasına da çok teşekkür ediyorum” dedi.

surlu_cocuklar_atasehir_de (8)surlu_cocuklar_atasehir_de (11)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ