logo

‘Dönüştürcem’ Sıfır Atık Projesi Toplama Gün ve Saatleri

‘Dönüştürcem’ Sıfır Atık Projesi Toplama Gün ve Saatleri

Ataşehir Belediyesi’nin “Geri Dönüştür, Paraya Dönüştür!” sloganıyla başlattığı “DÖNÜŞTÜRCEM” projesi yaz tatilinde de iki pilot okulda devam edecek.

Ataşehir Belediyesi’nin “Geri Dönüştür, Paraya Dönüştür!” sloganıyla başlattığı “DÖNÜŞTÜRCEM” projesi yaz tatilinde de iki pilot okulda devam edecek. Ataşehirliler, evlerinde topladıkları atıkları getirerek, hem geri dönüşüme, hem de aile ekonomisine katkı sağlayacak.

Sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda birçok projeye öncülük eden Ataşehir Belediyesi, AGED (Kağıt Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği) iş birliğiyle yepyeni bir projeye imza attı. Ataşehir Belediyesi, “Dönüştürcem” projesiyle hem sıfır atık ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek, hem de yurttaşların aile ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Biriktirdikleri kağıt, karton, plastik atıklarını yaz tatilinde de geri dönüşüme kazandırabilecek yurttaşlar, Pazartesi – Perşembe günleri, 11.30-14.30 İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu’na, yine aynı günler 08.00 – 11.00 saatleri arasında Fetih Borsa İstanbul İlkokulu’na geri dönüştürülebilir atıklarını getirebilirler.

ATIKLAR NASIL PARAYA DÖNÜŞÜYOR?

  • Öğrenciler, veliler veya mahalle sakinleri evlerinde biriktirdikleri geri dönüşebilir atıkları okullarında bulunan “DÖNÜŞTÜRCEM Atık Toplama Noktası”na getiriyorlar. Ağırlıklı olarak kağıt, karton, karışık plastik, metal ve alüminyum toplanabiliyor.
  • Atıklar görevliler tarafından tartılıyor ve atık miktarına denk gelen puanlar ilgili kişinin hesabına yükleniyor.  Puan belli bir miktara ulaşınca da katıcı market çeki kazanıyor. Projeye destek veren okullar da gelir elde ediyor.
  • 100 puanın 1 TL olduğu projede, 1 kg. metal ve teneke 30 puan, 1 kg. kağıt ve karton 50 puan, 1 kg. karışık plastik 80 puan ve 1 kg. alüminyum kutu 100 puan olarak değerlendiriliyor. Her bir katılımcı 2500 puana ulaştığında 25 TL’lik alışveriş kartının da sahibi oluyor.
  • 2 Mayıs 2022 tarihinde başlayan ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği proje kapsamında, pilot seçilen iki okulda bugüne kadar 4100 kg. kağıt-karton, 1050 kg. plastik ve 100 kg. da metal atık toplandı. Toplanan atıklar sayesinde 69 ağacın kesilmesi önlenirken, 16 varil de petrol kurtarıldı.
  • Proje pilot okullar seçilen İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu ve Fetih Borsa İstanbul İlkokulu’nda başlamıştı. Projenin, önümüzdeki dönemlerde Ataşehir’deki diğer okullarda da hayata geçirilerek büyümesi hedefleniyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ