logo

Dr. Arife Midyat ‘Toprak Olmasın Can Olsun’

Dr. Arife Midyat ‘Toprak Olmasın Can Olsun’

3-9 Kasım arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası nedeniyle açıklama yapan Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, organ bağışı oranları ve organ naklinin önemine dikkat çekti.                                                                      

Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışının Organ Bağışı Haftası’nda yapılacak etkinliklerle en etkin ve en verimli bir biçimde kullanılması gereğine işaret eden Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, yeterli bağış olmaması nedeniyle tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastaların, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebildiğini kaydetti.

Bu hafta boyunca sloganın “TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN” olduğunu ifade eden Ataşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat’ın Organ Bağışı Haftası nedeniyle yaptığı açıklama:

TOPRAK OLMASIN CAN OLSUN…

Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermekte, ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyrettiğinden buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu durum işgücünde ağır kayıplara yol açabildiği gibi ülke ekonomisi üzerinde de ağır bir yük oluşturabilmektedir.

Bu nedenle, organ yetmezliği yaşayan yurttaşlarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması Sağlık Bakanlığı’nın ana hedefleri arasındadır.

Her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının en etkin ve en verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olabileceği gibi aynı zamanda organ bağışı hususunda, vatandaşlarımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Bu bağlamda, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası boyunca çeşitli ettkinlikler ve eğitim programları ile hafta kutlamaları yaparak, bu konuda halkımızın bilinçlenmesi ile organ bağışı farkındalığının arttırılmasını ve ihtiyaç sahibi hastalarımıza umut olmayı amaçlamaktayız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ