logo

Dumankaya ‘6,5 Milyon Konutun Yenilenmesi Zorunlu’

Dumankaya ‘6,5 Milyon Konutun Yenilenmesi Zorunlu’

TV NET’te Finans Ekspres programına katılan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, sunucu Sinem Köseoğlu’na inşaat sektörünü değerlendirdi. Ali Dumankaya TV NET’te

Recep Kenan/itvhaber.com

“Girişimcilikte Yılın Başarı Ödülü”nü alan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya TV NET’te katıldığı Finans Ekspres programında sunucu Sinem Köseoğlu’na inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TV NET’te katıldığı Finans Ekspres programında lokomotifi olduğu ekonominin %5’ini oluşturan ve 200’ün üzerinde yan sektörü de etkileyen inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, yatay mimariden yana olduğunu ve sektörde balon iddialarına katılmadığını söyledi.

20 Milyondan 6,5 Milyon Konutun Yenilenmesi Zorunlu

Katıldığı Finans Ekspres programında sunucu Sinem Köseoğlu’nun sektörle ilgili sorularını yanıtlayan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya Türkiye’deki 20 milyon konut olduğunu 6,5 milyon konutun yenilenme zorunluluğu olduğunu söyleyip; konut ve inşaat sektörünün önemli kalemlerinden arsa imalatı konusunda dönüşüm kapsamındaki yenilemelerin önemli bir alternatif oluşturduğuna dikkat çekti.

dky

“Kredilerin Teşvik Amaçlı Olmalı”

Mortgage krizi iddialarını da kabul etmeyen ve toplam kredilerdeki payının %5 olduğunu belirten Ali Dumankaya, kredilerin teşvik amaçlı olması, sadece ilk ve tek konut sabi olunurken, kira öder gibi bir rakamla kredilerin verilmesi gerektiğini vurguladı. Kredilerin tabana yayılmasının önemine değinen Dumankaya, kiraya yapacakları bir miktar ilave ile ihtiyaç sahiplerinin konut sahibi yapılabilmesinin yolların bulunması gerektiğini söyledi.

Bazı sekmentler ve lokasyonlarda yığılmalar olabileceğini kabul eden Ali Dumankaya, proje seçiminde sekment ve lokasyonun önemine dikkat çekti.

İnşaatta İmalatın En Önemli Kalemi “ARSA”dky_tv_net_ali_dumankaya-3

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, Finans Ekspres programının sunucusu Sinem Köseoğlu’nun “Lansmanda satışın %27’sini geçildiğinde inşaat finansmanının karşılandığı doğrumudur?” sorusuna, Arsa maliyetinin inşaat üretiminde en önemli kalem olduğunu, çok yüksek giderlere ulaşabildiğini, bazı lokasyonlarda arsa imalatının inşaat imalatı maliyetinin yarısını geçtiğini söyleyerek; imalat kalitesinin de maliyeti etkileyen önemli kalemlerden olduğuna dikkat çekti.

 “Yatay Mimariden Yanayım”

TOKİ’nin yatay mimariye yöneldiğini hatırlatarak tercihi sorulan Ali Dumankaya, kendisinin de yatay mimariden yana olduğunu ancak önceden belirlenen ve alt yapısı planlaması yapılan bazı lokayonlarda dikey mimari uygulanılabileceğini söyledi.

“Dönüşüm Alanlarında Dikey Mimari Zorunlu”

Dikey mimarinin dönüşüm alanlarında uygulama zorunluluğuna dikkat çeken DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, belli yoğunluktaki alanda dönüşümü sağlamak için dikey mimariyi kullanmak zorunda kalınacağını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ