logo

‘DÜNYA SAATİ’ ETKİNLİĞİNE ATAŞEHİR’DEN DESTEK

‘DÜNYA SAATİ’ ETKİNLİĞİNE ATAŞEHİR’DEN DESTEK

dunya_saatiAtaşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliğine bina aydınlatmalarını bir saat boyunca kapatarak destek olacak.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN “DÜNYA SAATİ” ETKİNLİĞİNE DESTEK

Ataşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Dünya Saati” etkinliğine Ataşehir Belediye Başkanlığı yönetim ve ek binalarının aydınlatmalarını bir saat boyunca kapatarak destek olacak.

“Dünya Saati” etkinliği bu yıl 19 Mart 2016 Cumartesi günü, 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

Ataşehir Belediye Başkanlığı Binası bir saat boyunca ışıklarını kapatarak, küresel iklim değişikliğine dikkat çekecek.

Ataşehir Belediyesi ayrıca; vatandaşları bireysel olarak konut ve iş yerlerinin ışıklarını kapatarak kampanyaya destek olmaya davet ediyor.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) 2007 yılından beri düzenlediği en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati etkinliğine, Türkiye de dahil olmak üzere geçtiğimiz yıl 172 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı.

Kampanyaya her yıl Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Barselona’daki La Sagrada Familia, Vatikan’daki St.Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, Newyork’taki Empire State Binası ve Times Meydanı, Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitler ışıklarını kapatarak destek oluyor.

Türkiye’den de Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, İzmir Saat Kulesi, Sultanahmet ve Ortaköy Camileri gibi tanınmış mimari yapılar katılıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin davetine katılan Ataşehir’deki otel ve restoranlar, ışıklarını bir saatliğine kapatarak iklim mücadelesine dikkat çekecekler.

Kampanyaya Ataşehir’de Ataşehir Belediye Başkanlığı Binası ile birlikte; Dedeman Otel, Plus Otel, Silence Otel, Balsemo Otel, Locale Cafe, Royal Restaurant Cafe, Bafetto Pizza, Ortaköy Restaurant ve Gönül Kahvesi de ışıklarını kapatarak destek olacaklar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ