logo

DÜNYEV Ataşehir ‘İlk Yetim Okulu Ataşehir’de’

DÜNYEV Ataşehir ‘İlk Yetim Okulu Ataşehir’de’

atasehir_dunyevKuruluşunu tamamlayan Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Ataşehir Şubesi düzenlediği toplantıda Ataşehir basını aracılığı ile projelerini açıkladı. ‘İlk Yetim Okulu Ataşehir’de’

Recep Kenan/itvhaber.com

İki ay önce başlayan kuruluşunu tamamlayarak projelerini yaşama geçirme üzere çalışmalarına hız veren Selami Kaplan başkanlığındaki Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Ataşehir Şubesi düzenlediği toplantıda Ataşehir basınına projelerini anlattı.

Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüleri ile Ataşehir’de yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileri Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Ataşehir’de Yetim Çocuk Envanteri Güncellenecek

Toplantıda konuşan Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Ataşehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Kaplan 2 ay önce başladıkları kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını, hedefleri olan yetim çocukların eğitimini üstlenmek üzere Ataşehir’deki yetim çocuk envanterini güncelleyerek çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Gönüllülük esasına göre çalışan STK olarak yetim çocukların eğitimini üstlenerek bu çocukların eğitimli birer vatandaş olarak topluma katılmalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Buamaçla okullar açmak hedefleri olduğunun dile getirildiği Toplantıda konuşan Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Ataşehir Şubesi basın buluşmasında, ilk okullarının Ataşehir’de açılmasını sağlamak için çalışacaklarını söylediler.

atasehir_dunyev_basin

“Yetim Gülerse, Dünya Güler” sloganı ile gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürüten Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV); Benim Çocuğum, Benim Ailem, Benim Çocuk Evim, Benim Yetimhanem ve  Yetim Özel İhtiyacı adı ile yaşama geçirilecek projeler ile ülke, şehir, yaş, cinsiyet, dil, din ve ırk ayrımı yapılmadan en başından sonuna kadar yetim çocukların eğitimlerini üstlenmek istediklerini söylediler.

Yetimlerin eğitimine direk yada dolaylı olarak katkı vermek isteyen yardımseverlerin bu çocuklarla buluşmasının sağlanmasının amaçlandığı Dünya Yetimler Vakfı (DÜNYEV) Ataşehir’deki çalışmalarını Selami Kaplan başkanlığındaki yönetim kurulu ile yürütüyor.

“Yetimlere Yardım İmrenilecek Yardımdır”

“Yetimlere yardım eden, iki parmak kadar cennete yakın olacaktır” hadisi ile yetimlere yardımın imrenilecek yardım olduğunu vurgulayan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. YAKUP ÇİÇEK yetimlerin istismar edilmemesi için çalışacaklarının altını çizerken, yetim ve öksüz çocuk sayısındaki artışa gerekçe olarak; artan savaşlar, aile kavramının bozulmasını gösterdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ