logo

Durbakayım ‘Herşey Müteahhite Yüklenemez’

Durbakayım ‘Herşey Müteahhite Yüklenemez’

Teknik Yapı ve İNDER’in çalışmalarını anlatan Nazmi Durbakayım; ” Fikirtepe için örnek sözleşme ve imar problemleri için özel ihtisas mahkemeleri geliyor” dedi.

Alınan ikinci ruhsat sonrası tebrik ettiğimiz Teknik Yapı’nın patronu  Nazmi Durbakayım’dan Fikirtepe Haber’e özel demeç ”Ben de Kadıköy , Fikirtepe’de yaşadım . Mümin Deresi’nde balık tuttuğumuz günleri hatırlıyorum. Bir Kadıköylü olarak , Fikirtepe üzerinden borcumuzu ödediğimizi ve üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyorum” dedi

ajansFİKİRTEPE’ye konuşan duayen İş adamı ve Teknik Yapı’nın patronu Nazmi Durbakayım, Fikirtepe başta olmak üzere başkanlığını yürütüğü İNDER’le ilgili faaliyetleri, yapılan çalışmaları ve bazı yeni gelişmeleri ilk defa Fikirtepehaber.com aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı …

İmarla İlgili Sıkıntı ve Problemlere Yönelik İhtisas Mahkemeleri Geliyor

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) olarak yaptığımız girişimlerde imarla ilgili durumların çözümü ve hızlanması için ihtisas mahkemesi kurulması yönünde HSYK’da girişimlerimiz oldu ve 6 aya kadar bir ihtisas mahkemesi kurulma aşamasında.

Yapı Müteahhitlerine Standart mı Getiriliyor?

Avrupada 30 Bin Müteahhit varken Türkiye’de 300 Bin Müteahhit bulunmaktadır. Buna bir standart getirilmelidir. Müteahhitlerde hiç bir standardın olmaması çok büyük bir eksiklidir.nazmi_durbakayim_fikirtepe-teknik _yapi

Bu bağlamda Bakanlık ile beraber yaptığımız bir çalışma bulunmaktadır. Mortgage tabanlı bir çözüm üretmeye çalışıyoruz.

Teknik Yapı’nın Fikirtepe’de Anlaştığı Adaların Son Durumları

Fikirtepe’de % 100 anlaştığımız iki adamız mevcuttur. Bunlardan bir tanesinin ruhsatını daha önceden almıştık ve Concord İstanbul 1. Etabında satış noktasında hiçbir sıkıntı yok. İkinci adamızda ise iki gün önce ruhsatımızı aldık ve yarın kat irtifakını kuracağız. Anlaştığımız toplam dört ada olmasına rağmen bir tanesinde % 96 oranında Ziverbey tarafında olan adamızda ise % 85 oranında imzaları tamamlamış bulunmaktayız. Buralarda süreç devam etmektedir.

Teknik Yapı Diğer Adalarda Boşaltmaya Ne Zaman Başlayacak?

%100 imza bitmeden kesinlikle her hangi bir işlem yapmamız mümkün değildir. İmzalar % 100 bittikten sonra boşaltım ve yıkım işlemlerine hemen başlayacağız.

Durbakayım ”İmzaların % 100 Bitmesi Şartı İle Yeni Ada Alabiliriz”

Hiç bir firmaya engel olma niyetlerinin olmadığını belirten Durbakayım, kimsenin de yolda kalmasını istemeyiz dedi. Ancak istenmesi ve imzaların % 100 bitmesi şartı ile yeni ada alabileceklerini belirtti.

Durbakayım, her hangi bir ada içerisinde her hangi bir ortaklık modelini de düşünmediklerini söyledi.

nazmi_durbakayim_fikirtepe-teknik _yapi-yasin_bektas

Teminat Vatandaşa Neden Verilemez? Çözüm İdareye Verilebilir!

Durbakayım, vatandaşın istediği teminat noktasında; “teminat mektubunun vatandaş tarafından muhafazası ve kullanımı noktasında oluşabilecek sıkıntılar bunun verilmesi yönünde uygulanma ihtimalini yok ediyor. Teminat verilince tüm vatandaşlar müteselsil sorumlu olduğu için bir kişinin teminatı bozması karşısında herkes sorumlu olacaktır. Bu sebeplerden dolayı kimse teminat vermez, ancak böyle bir teminatın doğrudan devlete verilerek çözüm yolunun bulunabileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Herşey müteahhite yüklenemez..!

Durbakayım, ” Her şeyi müteahitten beklemek veya firmalara yüklemek doğru ve hakkaniyetli bir yaklaşım değil. Fikirtepe’de hekes kazanacaktır. Vatandaş da kendi sorumluluğunun bilincinde olarak süreci hızlandırmalı ve kendi üzerine düşeni yapmalıdır.Vatandaş bir kaç firma yüzünden tüm firmaları karalamamalıdır. Aynı şekilde bir kaç art niyetli vatandaş yüzünden de tüm vatandaşlar karalanmamalıdır” dedi.

Yasin BEKTAŞ – ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ