logo

‘Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri’nin Konuğu Eğitimci ve Yazar Ferhat Özen

‘Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri’nin Konuğu Eğitimci ve Yazar Ferhat Özen

Araştırmacı, Eğitimci ve Yazar Ferhat Özen’in konuk olduğu Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri, 16 Aralık Çarşamba 20.30’da Ka­sa­ba­dan Esin­ti sos­yal medya he­sap­la­rın­dan canlı ya­yın­lanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ka­sa­ba­dan Esin­ti sos­yal medya he­sap­la­rın­dan canlı ola­rak ya­yın­lanan Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri programına bu hafta Araştırmacı, Eğitimci ve Yazar Ferhat Özen konuk oluyor.

Cüneyt Tanyeri’nin sunduğu “Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri”ne bu hafta Eğitimci Yazar Ferhat Özen’i konuk oluyor. Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri, her çar­şam­ba ağırladığı konukları ile 20.30’da Ka­sa­ba­dan Esin­ti sos­yal medya he­sap­la­rın­dan canlı ola­rak ya­yın­lanıyor.

Araştırmacı, Eğitimci ve Yazar Ferhat Özen’in konuk olduğu Ede­bi­yat Soh­bet­le­ri programı 16 Aralık Çarşamba günü Saat 20.30’da aşağıdaki linkten izleyebilecek.

Canlı yayını FACEBOOK‘tan izlemek için BURAYA tıklayınız.

Canlı yayını YOUTUBE‘dan izlemek için BURAYA tıklayınız.

Canlı yayını TWETTER‘dan izlemek için BURAYA tıklayınız.

EĞİTİMCİ, OKUMA ARAŞTIRMACISI, YAZAR FERHAT ÖZEN KİMDİR?

Eğitimci, okuma araştırmacısı, yazar Ferhat Özen, 1951, Kırklareli Lüleburgaz Ceylan doğumlu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Lüleburgaz’da okudu. Daha sonra Edirne Erkek İlköğretmen Okulu (1972) ve İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünü (1979) bitirdi. İki yılı sınıf öğretmeni olmak üzere yirmi beş yıl çeşitli ortaokul ve liselerde Türkçe ve edebiyat öğretmeni olarak çalıştı.

Okuma alışkanlığı alanında 25 yıldır araştırma yapan, okuma alışkanlıkları artırmak için çalışan bir eğitimci. Okuma alışkanlığı kazandırma ve geliştirmek üzere, öğrenci ve veli olmak üzere toplumun her kesiminden gruplarına “Okuyan Toplum” projesi kapsamında “kitaplarla barıştırmak” amacıyla çok sayıda konferans verdi.

İlk araştırmasını Uluslararası Demokratik Eğitim Kurultayı’na (2-6 Şubat 1998, Ankara) bireysel bildiri olarak sundu.

“Türkiye’de Okuma Alışkanlığı ve Öğretmenin Sorumluluğu” başlıklı bildirisi, basında büyük ilgi gördü.

Bunun üzerine, üç yıl süren bir çalışmayla bu bildiriyi genişleterek kitaplaştırdı.

Okuma Kültürü Araştırması alanındaki bu ilk kitabı o zamanki Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın önsözüyle yayımlandı.

Özen’in  Cumhuriyet Kitap ve  Cumhuriyet Bilim Teknoloji, Radikal Kitap ve Radikal II, Türk Dili Dergisi, Berfin Bahar, İnsancıl, Afrodisyas Sanat  gibi  çeşitli dergi ve gazetelerde okuma araştırmaları yayınlandı.

Özen ‘in ayrıca “Okullarda Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?” başlığıyla Milli Eğitim Bakanlığına sunduğu bir de proje çalışması bulunuyor.

Müjdat Gezenle birlikte Rotaryenlerin Meslekte Başarı ödülünü kazandı.

KİTAPLARI:

Türkiye’de Okuma Alışkanlığı Neden Okumuyoruz? Neden Okumalıyız? Nasıl Okumalıyız ? Neler Okumalıyız? (2001),

Bizi Kitaplar Kurtarır (2008),

Kitaplarımız Kanatlarımız (2013) .

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ