logo

EGEMENLİK İÇİN YERLİ MALI ÜRETMELİ, KULLANMALIYIZ

EGEMENLİK İÇİN YERLİ MALI ÜRETMELİ, KULLANMALIYIZ

yerliAtaşehir’de “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinlikleri kapsamında Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu tarafından yerli malı tanıtım ve teşvik programı düzenlendi.

Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nun ev sahipliğinde konferans salonunda düzenlenen kutlama programına; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Atşehir İlçe MEM şube müdürleri; Cemalettin Saydam, Ali Eroğlu, Orhan Kuzu ve İbrahim Altundal, veliler, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Okul aile birliğinin katkısıyla veliler tarafından okulun bahçesinde hazırlanan stantlarda sergilenen çeşitli bölgelere ait yöresel yemekler, yerli malının kullanılması programına ayrı bir renk ve lezzet kattı.  Türkiye’nin 7 bölgesine ait yerel lezzetlerin sunulduğu etkinlikte öğrenciler günün anlamını anlatan şiir ve tiyatro gösterilerini sundu.

yerli_mal

İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlamı ve önemi üzerine açılış konuşmasını yapan Kanuni Sultan Süleyman İlkokul Müdürü Yakup Yılmaz; “ Ülkemizde Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Yıllarca yerli malı haftasını okullarımızda çocuklarımızla birlikte yerli ürünleri birçok zamanda arasına karışmış ithal yiyecekleri yeme günü olarak kutladık. Yakın tarihimize baktığımızda yerli üretimimizin olmaması nedeniyle yaşadığımız güçlükleri görürüz. 1974 Barış Hareketi sonrası Amerikan ambargosu ile tanışmamız yerli üretimin olmayışındandır. Bizler yerli malı kullanmalıyız. Ancak önce ihtiyacımız olan yerli malını üretmeliyiz” şeklinde konuşarak yerli malı tüketimi ile birlikte üretiminin de önemine dikkat çekti.

Unutulmaya yüz tutan “Yerli Malı Haftasını” okul sıralarındayken iple çektiklerini hatırlatan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu;  Çocukluğumuzda iple çektiğimiz bir hafta olan ‘Yerli Malı Haftası’ artık unutulmaya yüz tutmuş.  Okulumuzda o güzel günleri hatırlamak adına yapılan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kültür ve geleneklere sahip çıkmak için kendi egemenliğimizi koruyabilmek için yerli malı üretim ve tüketiminin öneminin altını çizen Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Yerli Malı Haftasını” etkinliklerinin bu kapsamda önemine değinerek; “Bir milleti kendine maddi ve manevi anlamda bağlayabilmek ve onların üzerinde egemenlik kurabilmenin yollarından birisi olan kültürel emperyalizm uygulamaktır. Piyasada adını hiç duymadığımız birçok yiyecek var ve sağlıklı diye reklamı yapılıyor. Bana göre en sağlıklı yiyecekler bizim kültürümüze ait olanlardır. Sofralarımızda kendi kültürümüzün yiyeceklerine yer verelim.  Kültürümüze ve geleneklerimize bu anlamda sahip çıkabilmeyi umut ediyorum” dedi.

Program, konuklara sunulan okul aile birliği ve velilerin işbirliği ile hazırladığı çeşitli yörelere ait yerel lezzetlerin ikramıyla sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ