logo

EKMELEDDİN İHSANOĞLU; ‘BAYRAM TADINDA 3 GÜN’

EKMELEDDİN İHSANOĞLU; ‘BAYRAM TADINDA 3 GÜN’

ekmelettin_ihsanoglu_bayram_mesaj_iTürkiye’nin Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Ramazan Bayram dolayısıyla mesajı yayınladı. İhsanoğlu, bayram tadında 3 gün diledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu yayınladığı bayram mesajında; “Allah, ülkemize huzur, İslam dünyasına barış versin. Allah’ın Rahman ve Rahim olan sıfatının bütün İslam âlemine ve tüm dünyaya şamil olmasını temenni ederim” dedi.

Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Ramazan Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bu Ramazan’da cenabı Allahtan niyazım şudur: Ülkemize huzur, İslam dünyasına barış versin ve etrafımızdaki bu alevler sönsün. İster Filistin’de olsun, ister Suriye’de ve Irak’ta; ister Arap olsun, ister Türk olsun, ister Kürt olsun; ister Müslüman olsun ister başka dinden olsun; nerede olursa olsun, Somali’deki fakirler, Arakan’daki zavallı insanlar, hakları elinden alınmış insanların hepsine Cenab-ı Allah barış versin, huzur versin ve dünyamız bu felaketlerden, bu musibetlerden korunsun. Allah’ın aziz ismiyle,  kahhar ismiyle, bize bu sıkıntıları yaşatanlara hitap ediyorum: Rahman ve Rahim olan sıfatının bütün İslam âlemini ve tüm dünyayı kapsamasını temenni ederim”

BAYRAM NAMAZI EVİNİN YAKININDA

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bayram namazını oturduğu evin yakınında bulunan Yeniköy Camisi’nde kıldı. İhsanoğlu, “Bütün milletimize huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ederim.” dedi.

İhsanoğlu, bayram namazını oğulları Aziz ve Orhan ile birlikte Yeniköy Camisi’nde kıldı. Cami çıkışı İhsanoğlu, camiye yardım için bağış yaptı. Kendisini bekleyen basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İhsanoğlu, “Bütün milletimize huzurlu ve hayırlı bayramlar geçirmelerini temenni ederim. Bayram tadında bir 3 gün geçirelim” dedi.

BAYRAM NAMAZI ÇIKIŞI MESAJ

Irak’ta rehin tutulan vatandaşları unutmayan İhsanoğlu, “Aynı zamanda rehin olan kardeşlerimizin bir an evvel ailelerine kavuşmalarını, aileleri ile birlikte korkusuzca güven içerisinde geçirmesini niyaz ederim. Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Irak’taki Türkmen kardeşlerimizin, Doğu Türkistan’daki Uygur kardeşlerimizin bir an evvel zulümden kurtulmalarını ve insanca hayat şartlarına kavuşmalarını temenni ederim. Myanmar’daki halkın insanlık dışı maruz kaldığı muamelenin sona ermesini dilerim. Somali’deki kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesini dilerim. Mazlum olan milletlerin huzur bulmasını dilerim. İnşallah bu bayramı huzur, selamet ve güven içerisinde ağız tadıyla hep beraber geçiririz.” diye konuştu.

Bayramda ailesiyle bir araya geleceğini ifade eden İhsanoğlu, mezarlık ziyaretinde bulunacağını sözlerine ekledi. İhsanoğlu, cami çıkışında oturduğu evin yakınında bulunan bir kafede beraberindekilerle birlikte çay içti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ