logo

Ekrem İmamoğlu, ‘Düşman Yaratarak Hiçbir Yere Varamayız’

Ekrem İmamoğlu, ‘Düşman Yaratarak Hiçbir Yere Varamayız’

“Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi” açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Düşman yaratarak, birbirimize kötü gözle bakarak, hiçbir yere varamayız.” Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Güngören Gençosman Mahallesi’ndeki eski mezbaha binasını, “Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi”ne dönüştürdü.

İMAMOĞLU’NDAN ‘PARTİZANLIK’ UYARISI: DÜŞMAN YARATARAK HİÇBİR YERE VARAMAYIZ

İBB, Güngören’deki mezbaha binasını, “Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi”ne dönüştürdü.

“Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi” açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hizmet için bulunduğumuz bu koltuklarda, hiçbir siyasi baskı altında kalmadan doğruyu yapmanın, iyiyi yapmanın, güzeli yapmanın, her bireye, hangi partiden, görüşten olursa olsun eşit davranmanın, erdemini, ferasetini göstermekle yükümlü insanlarız. Siyasetin kirli tarafını, partizanlığı yaşamımızdan söküp atarak, gerçek sorunların çözümüne, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine dönük, sağlıklı adım atabilecekleri zemine hazırlanmaya odaklanmalıyız. Düşman yaratarak, birbirimize kötü gözle bakarak, hiçbir yere varamayız.” Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Güngören Gençosman Mahallesi’ndeki eski mezbaha binasını, “Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi”ne dönüştürdü. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, merkez açılışında bir konuşma yaptı. Güngören’in kendi yaşamı açısından özel bir yere sahip olduğunu belirten İmamoğlu, “Güngören Sanayi Mahallesi’nde ilk bir iş yapma fırsatımız oldu. Hala orada ailemize ait mülkümüz durmakta. Sonrasında, Kadıköy’de olan şirket merkezimizi buraya taşıdık. Ardından, Güngören’de farklı bir sektörde iş yapma fırsatına sahip oldum. Lokantacılık yaptım. Köfte sattım. Dolayısıyla Güngören’de, güzel insanlarıyla buranın yaşamına dair deneyimlere sahip birisiyim. 1992-2003 yılları arasında hayatımın hemen hemen her günü Güngören’de geçti diyebilirim” dedi. Güngören’in zorluklarını bilen birisi olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Neredeyse İstanbul’da, kişi başına en az yeşil alanın düştüğü ilçelerden. Yani yok denecek kadar azdır. Şehrimizin sıkıntılı bütün alanlarını iyileştirme, güzelleştirme ve dönüştürmeye dönük adımlar atma mecburiyetimiz vardır” diye konuştu.

“KREŞ YAPMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞADIĞIMIZ İLÇELER VAR”

Hizmete açtıkları Güngören Kültür ve Yaşam Merkezi bünyesinde kurdukları 7 sınıflı kreşin, geçtiğimiz mayıs ayından bu yana faaliyette olduğunu aktaran İmamoğlu, “Burada, Güngören’in göbeğinde çocuklarımızın eğitim alıyor olmaları beni oldukça sevindiriyor. Kreş yapma konusunda en sıkıntı çektiğimiz ilçeler, Güngören, Bağcılar gibi ilçeler. Hem arazi bulmakta zorlanıyoruz hem bazen bazı belediyelerle de dayanışma içerisinde olma konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ama yine de İstanbul’a yüz elli kreş hediye edebilmenin kararlılığı içerisinde yol yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ