logo

Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul 2,5 Milyon Mülteci İle Karşı karşıya’

Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul 2,5 Milyon Mülteci İle Karşı karşıya’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un 6 – 7 yılda olgunlaşmış 2,5 milyona yakın sığınmacı yada mülteci ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 – 7 yılda olgunlaşmış 2,5 milyona yakın, İstanbul’a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şu anda dünyada ama savaşlar ama belli kıtlıklar üzerinden bir takım gelir adaletsizliği, eşitsizlikler üzerinden oluşan bu göçleri sıkı bir biçimde incelemeli…” dedi.

“DRAMATİK GÖÇÜN TAM GÖBEĞİNDE BİR KENTTE BULUNMAKTASINIZ”

Dünyanın her yerinde göçlerin yaşandığına dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte olduklarını kaydederek, “En dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul’a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya. Ve o 2,5 milyon nüfus, sadece ve sadece 6-7 yılda olgunlaşmış bir nüfus. Yani 1961’den 2021’e konuşmuyoruz. 2021 yılındayız; 2013’lerde, 2014’lerde başlayan bir sürecin, bir anda 2,5 milyona ulaştığını düşündüğümüzde, aslında ne kadar dramatik ve süreci zorluklarla yönettiğimizin bir karşılığıdır diye düşünebiliriz. Dolayısıyla şu anda dünyada ama savaşlar ama belli kıtlıklar üzerinden bir takım gelir adaletsizliği, eşitsizlikler üzerinden oluşan bu göçleri sıkı bir biçimde incelemeli ve bunun üzerine hep birlikte çalışmalıyız.” Dedi.

“GÖÇÜ CİDDİYE ALMALIYIZ”

“Göçü, ciddiye almalıyız” diye konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, dünyadaki gelir adaletsizliğine dikkat çekerek, “Dünyadaki gelir adaletsizliğini ve bir kısım kaynaklar üzerinden, belli gelir seviyesinin üzerindeki ülkelerin, yaratılan kaosları ve oradaki birtakım çıkarlarını önceleyerek, oralarda yaşayan -ki bunun en önemli merkezlerinden birisi Ortadoğu’dur- oralarda yaşayan insanların huzurunu, sağlığını, güvenliğini düşünmeksizin hareket etmelerini, ben dünyanın 21’nci yüzyılı açısından büyük talihsizlik olarak görüyorum. Bu bağlamda, şu anda başta Suriye olmak üzere, milyonlarca insanın kendi yurtlarından, vatanlarından uzak kalmalarının çok önemli bir trajik bir durum olduğunu ve 21’nci yüzyıla hiç yakışmadığını ifade etmek isterim. Bu bağlamda uluslararası erklerin önemli bir sorumluluğu vardır.” Açıklamasını yaptı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ