logo

Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’da Deniz Taksi Dönemi Başlıyor’

Ekrem İmamoğlu, ‘İstanbul’da Deniz Taksi Dönemi Başlıyor’

İstanbul’da “Deniz Taksi” dönemi başladığını kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “şehrimize özgü taksiler tasarlayıp 8 ayda 50 Deniz taksiyle denize ineceğiz.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Haliç Tersanesinde İstanbul’a özgü üretilen 50 deniz taksiyle denize ineceklerini söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na İstanbul’un trafiğinin rahatlamasına katkısı olacağı ifade edilerek İstanbullulardan destek geldi.

HALİÇ TERSANEMİZDE ŞEHRİMİZE ÖZGÜ TAKSİLER ÜRETECEĞİZ

50 Deniz taksiyle denize ineceklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor. Haliç Tersanemizde şehrimize özgü taksiler tasarlayıp üreteceğiz ve kullanımını iyi planlayacağız. 8 ayda 50 deniz taksiyle denize ineceğiz. 50 ile başlıyoruz ama çok büyüyeceğini de görüyorum.” Diye konuştu.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK “DENİZ TAKSİ”Yİ HEYECANLA BEKLİYORUZ

Trafiği rahatlatacağına inandıklarını kaydeden vatandaşlar, deniz ulaşımının da buna katkı sağlayacağına vurgu yaparak, “Deniz Taksi”yi heyecanla beklediklerini, İstanbul’da ulaşımı her türlü kolaylaştıracağını söylüyorlar.

“DENİZ TAKSİ” OLSAYDI BİNİP GİDECEKTİM

İskelede vapur bekleye bir İstanbullu, deniz taksi uygulamasının deniz ulaşımındaki ağırlığı artıracağını kaydederek, “Ben şu anda 15 dakikadır vapur bekliyorum, imkanım var. “Deniz Taksi” olsaydı, binip gidecektim.” Dedi.  

8 AY ÖNCE “DENİZ TAKSİ” SÖZÜNÜ VERDİK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Sinem Dedetaş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 8 ay önce “Deniz Taksi” sözünü verdiğini hatırlatarak, bu yönde çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

İSTANBUL’A ÖZGÜ TEKNELER İSTANBUL’UN TERSANESİNDE YAPILACAK

 Daha önceki uygulamalardaki eksiklikleri detaylı olarak incelediklerini kaydeden İBB Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Sinem Dedetaş, işletmesel bazı hatalardan kaynaklı uygulamada sorunlar olduğunu fark ettiklerini, “Deniz Taksi” uygulamasında öncelikte bu sorunları bertaraf edecek şekilde bir sistem tasarladıklarını kaydederek; “İstanbul’a özgü tekneleri İstanbul’un tersanesinde, Fatih Sultan Mehmet’in kurduğu tersane yapmak çok değerli. Tasarımlar şekillendikten sonra anket aracılığıyla İstanbullulara sorup, çoğunluğun seçtiği modeli uygulamayı düşünüyoruz.” Dedi.

KURUMSALLIK UYGULAMADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK GETİRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işletince insanların ne ile karşılaşabileceği konusunda endişelerinden olmayacağının altını çizen Sinem Dedetaş, kurumsallığın uygulamada sürdürülebilirlik getireceğini kaydetti.

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

‪İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor. Haliç Tersanemizde şehrimize özgü taksiler tasarlayıp üreteceğiz ve kullanımını iyi planlayacağız. ‬

Ekrem İmamoğlu paylaştı: 19 Haziran 2020 Cuma

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ