logo

Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul Dünya Gerçeklerinden Uzak’

Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul Dünya Gerçeklerinden Uzak’

“Haramidere Atık Su Kollektörü Temel Atma Töreni”ninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’a Kanal İstanbul’u yapmak, ihanetlerin hepsinden fazla.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Esenyurt’ta yaşanan baskının iklim değişikliklerinin sonucu olduğunu kaydeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz, bu sonucu yaşamak istemiyoruz. İklim değişikliği, gerçekten dünyanın kronik sorunlarından bir tanesi… Buna duyarsız kalan, bu süreci yönetmek değil, başka önceliklerini ortaya koyan bir akıl, her türlü felaketle karşılaşmaya hazır olmalı.”  Dedi.

KANAL İSTANBUL’LA FELAKETİN BÜYÜĞÜNE İSTANBUL’U HAZIRLIYORSUNUZ DEMEKTİR

 İmamoğlu konuşmasında,”Siz, bu tür sorunları çözmeyip, İstanbul’un bana göre en büyük felaketi olacak Kanal İstanbul’la uğraşıyorsanız, bu felaketin daha büyüğünü yaşamaya İstanbul’u hazırlıyorsunuz demektir. Bugüne kadar ‘ihanet’ diye tariflenen tüm süreçleri bir kenara koyalım; İstanbul’a Kanal İstanbul’u yapmak, bu ihanetlerin hepsinden bin kat daha fazla ihanettir” dedi.

İSTANBUL’A KANAL İSTANBUL’U YAPMAK, HEPSİNDEN BİN KAT FAZLA İHANET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğu,  “Kanal İstanbul” ile ilgili  düşüncelerini şu ifadeler ile aktardı:

“Bunlar, bir olayın sonucu. Biz, bu sonucu yaşamak istemiyoruz. Burada özellikle şunu belirtelim: Tabii ki dünyanın bir değişimi var. İklim değişikliği, gerçekten dünyanın kronik sorunlarından bir tanesi. Buna duyarsız kalan, bu süreci yönetmek değil, başka önceliklerini ortaya koyan bir akıl, her türlü felaketle karşılaşmaya hazır olmalı. Yani siz, bu tür sorunları çözmeyip, İstanbul’un bana göre en büyük felaketi olacak Kanal İstanbul’la uğraşıyorsanız, bu felaketin daha büyüğünü yaşamaya İstanbul’u hazırlıyorsunuz demektir. O bakımdan her noktada dile getireceğim. Bugüne kadar ‘ihanet’ diye tariflenen tüm süreçleri bir kenara koyalım; İstanbul’a Kanal İstanbul’u yapmak, bu ihanetlerin hepsinden bin kat daha fazla ihanettir.”

İHTİYACINI GÖRMEKTEN UZAK ÜLKEYİ YÖNETME ÇABASININ BİR GÖSTERGESİDİR

“Bu ve bunun gibi süreçler, dünyanın gerçeklerinden uzak, hele hele bugünün ekonomik pozisyonundan tamamen uzak, pandemiyi yaşayıp, can sağlığının, sağlık kavramının ön planda durduğu bir süreçte bunu da unutarak bu tür süreçlerle uğraşmanın aslında ne kadar duyarsız, insanların gerçek ihtiyacını görmekten uzak, doğayı hissetmekten uzak bir tavırla ülkeyi yönetme çabasının bir göstergesidir. Biz bu sürece, gerçekten o gözle bakıyoruz.”

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

İSKİ Haramidere Atık Su Kollektörü Temel Atma Töreni yapılıyor. Esenyurt’ta yoğun yerleşim alanlarıyla çevresi sarılmış Haramidere, bir daha taşmasın diye, bu önemli ıslah projesi başlatılıyor.

İSKİ Haramidere Atık Su Kollektörü Temel Atma Töreni yapılıyor. Esenyurt’ta yoğun yerleşim alanlarıyla çevresi sarılmış Haramidere, bir daha taşmasın diye, bu önemli ıslah projesi başlatılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi paylaştı: 8 Temmuz 2020 Çarşamba

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ